Bestill hotell hos Hotels.com
Bestill hotell hos Hotels.com

Øst-Europa er kjent for ekstremt billig øl og særdeles flotte damer. Praha er slettes intet unntak fra denne regelen. Nå er det mye pent å se på for den kvinnelige delen av befolkningen også, men spesielt heldige er menn som reiser til Praha. Nå skal denne artikkelen først og fremst handle om øl og uteliv, men som et heldig tillegg får man altså disse flotte damene som preger Prahas utelivsbilde.

Øl og annet godt drikke i Praha

Praha og Tsjekkia i sin helhet er spesielt kjent for sitt gode øl. Gjennom århundrer har tsjekkerne spesialisert sin ølbrygging og har kommet frem med kjente merker som Pilsner Urquell, Gambrinius og Budvar (som ikke har noe til felles med Budweiser overhodet).

For en halvliter på en av Prahas sjarmerende barer og puber kan du regne med å betale fra seks kroner for en halvliter og opp til ca tyve kroner for de dyreste pubene. Bare prisen på øl er mer enn god nok grunn for å bestille billett på første fly til Praha! Prisen for en 0.33 liters flaske med øl er i mange tilfeller dyrere enn en halvliter med fatøl så her lønner det seg å kjøpe stort.

Praha og øl hører sammen som hånd i hanske.

ol-alkohol-drikkevarer-praha

Om du kjøper øl på butikken kan du regne med å betale ca en femmer for en halvliters boks. Kjøper du importert glassflaske med pils koster det nesten det dobbelte. Vin fra butikk og kiosker ligger på rundt 30 kroner per flaske for de billigste.

Priser på drinker i Praha

På de rimelige pubene kan du få et shot med sprit for kun 7-8 kroner. Vil du ha en drink som vodka/battery kommer du unna med 15-20 kroner. Hos mest populære utestedene vil prisen fort doble seg uten at det virker avskrekkende på nordmenn som er vant med priser på drinker som fort kan strekke seg over hundrelappen.

Aldersgrensen for å kjøpe alkohol i Praha

Aldersgrensen for kjøp av øl, vin og sprit er på 18 år i Tsjekkia. Dette gjelder både i butikk og på byen. For øvrig er det ulovlig å kjøpe alkohol til mindreårige, men det å innta alkohol har ingen aldersgrense.

Detaljer:
Artikkelen ble skrevet den , i kategorien Utesteder.

Skriv en kommentar