Anbefalte kjøpesentre i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Anbefalte kjøpesentre

Praha er kjent for sine gode shoppingmuligheter, og i denne byen finner du et veldig godt utvalg med kjøpesentre i alle slags størrelser, selv om de aller fleste kjøpesentrene er en del større enn de vi er vant til her i Norge.

Det aller største kjøpesenteret i Praha heter Letňany, og har over 250 butikker fordelt på hele 125 000 kvadratmeter. Her er det et godt utvalg av både matbutikker, kaféer, klesbutikker og restauranter. Butikkene på Letňany er en god blanding av lokale butikker og store franchisebutikker som H&M, Starbucks, Zara og Puma.

Letnany shoppingsenter kjopesenter stort Praha Tsjekkia

Om du vil ha en pause fra shoppinga kan du ta deg en tur til skøytebanen, ta en svømmetur i bassenget, spille en runde tennis eller dra på kino. Alle disse tingene tilbys på senteret, men koster selvfølgelig en liten slant med penger. På Letňany har de også et gigantisk hypermarked som er åpent 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, hele året rundt. Her kan du handle midt på natta om det skulle passe deg.

Kjøpesenteret Palladium

kjopesentre-shoppingsentre-butikker-praha

Et annet stort kjøpesenter er Palladium, et senter med over 200 butikker. Det unike med dette shoppingsenteret er at det er bygget på et gammelt bygg, og selve ytterveggene kan være så gamle som 800 år! Innsiden er derimot topp moderne, og du finner flere store butikker og restauranter i hver av de fire etasjene. Palladium er et av de mest populære turistkjøpesenterne, og det er ikke uten grunn. Her finner du nemlig alt du skulle trenge innenfor klær, sko, kosmetikk, elektronikk og suvenirer.

Arkády Pankrác er et av de nyeste kjøpesentrene i Praha, og her er nøkkelordene “nytt” og “moderne”.

Arkady Pankrac kjopesenter Praha shoppingsenter

Det er en stor overvekt av kjente og store merkebutikker som Zara, Yves Rocher, H&M, Calvin Klein, GUESS og Sephora. Senteret passer derfor godt for turister som foretrekker butikker de allerede har litt kunnskap til. Kjøpesenteret er ordentlig trivelig, og du finner faktisk så godt som alt du skulle trenge der.

Kjøpesenter med luksusvarer

Om du er ute etter litt luksusvarer og eksklusive klær er kjøpesenteret Cerna Ruze midt i blinken for deg. Her finner du designerbutikker og andre eksklusive butikker.

Cerna Ruze kjopesenter shoppingsenter Praha

Det er faktisk en god blanding av internasjonale butikker som Adidas, Laroche og Pierre Cardin, og tsjekkiske designerbutikker som Moser. Senteret byr på litt over 50 butikker, samt et par finere restauranter som serverer nokså dyr mat. Dersom du er ute etter designerklær er dette uten tvil rett plass, men det kan være verdt et besøk for alle andre også, da det er mye fint her.

Nový Smíchov er nok et gigantisk kjøpesenter i Praha, og mange mener at dette er det ultimate kjøpesenteret for turister, da det er veldig mange franchisebutikker her. Her har du nemlig veldig mange kjente butikker som har ting du allerede er vant til, samt noe som er typisk tsjekkisk. Det er også et godt utvalg av lekebutikker og butikker med barneutstyr. Kjøpesenteret regnes som det beste kjøpesenteret for familier med barn. Det er dessuten et veldig godt utvalg med restauranter og kaféer, naturlig nok med Mc Donald’s og andre kjente fastfood-kjeder.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *