Hvilke severdigheter i Praha burde du få med deg? | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Hvilke severdigheter i Praha bør du få med deg?

Den Tsjekkiske hovedstaden Praha blir første gang nevnt i arabiske skrifter så langt tilbake som på 900-tallet, og bykjernen er i dag oppført på UNESCOs liste over verneverdige områder. Praha er i tillegg Tsjekkias hovedstad, og landets største by med godt over en million innbyggere.

Byens lange historie har bidratt til at det finnes et vell av severdigheter der, spesielt hvis man har historie som interessefelt. Ikke bare er det utallige middelalderbygninger i byen, byens egen historie er minst like interessant.

Vakre broer og slott

Blant de viktigste severdighetene i Praha finner man Karlsbroen. En bro som krysser elven Moldau, som renner gjennom byen, påbegynt bygget så tidlig som i 1357, men først ferdig på 1500-tallet. Broen er vakkert utsmykket med statuer og skulpturer av katolske helgener, og man kan komme opp i tårnene, hvor man kan nyte en fantastisk utsikt over byen.

Videre finner man Prahas Borg, bygget i 870 og Kruttårnet, som opprinnelig var en del av den ytre bymur i middelalderen. Tårnet er 65 meter høyt, med en utsiktsplattform på 44 meter.

Det astronomiske uret i Praha:

det-astronomiske-uret-praha-severdigheter

En annen ting det er vanskelig å unngå i Praha, er Det Astronomiske Ur i det gamle rådhuset. Dette mesterverket av en klokke, ble bygget av Mester Hanus på 1400-tallet, til en alt for høy pris, for byrådet bestemte ved sluttførselen, at Hanus skulle få stukket øynene ut, slik at han ikke kunne bygge noe tilsvarende et annet sted. I dag samles turistene i store flokker for å overvære uret, når det varsler at enda en time er over.

Prahas kopi av Eiffeltårnet

Akkurat som Paris har sitt Eiffeltårn, har faktisk Praha også ett, bare betraktelig mindre. På Petrinhøyden står nemlig en kopi av den franske originalen, bare en femtedel så høyt, knappe 63,5 meter høyt, men ikke mindre imponerende av den grunn. Som en kuriositet kan det nevnes, at toppen på Petrintårnet er nøyaktig like høyt over havoverflaten som det i Paris, da selve Petrinhøyden er 318 meter høy.

Ellers bør man legge turen innom Václavsplassen for å handle. Vær imidlertid oppmerksom på at en del av Prahas sexindustri også ligger her, så velg tid på døgnet med omhu, spesielt hvis man har barn med.

St Vitus Katedralen er et selvskrevet turistmål, det samme er Muchovo Museet, og ikke minst det jødiske kvarteret i byen. Les også mer om anbefalte og billige hoteller i Praha.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *