Priser på ulike varer i Praha (Oppdatert 2020) | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Prisnivå på ulike varer i Praha

Tsjekkias hovedstad Praha er en attraktiv reisedestinasjon for mange. Det er en kort flytur på litt over to timer og det er flere daglige avganger fra mange flyplasser i Norge. I tillegg er det noe lavere priser på hoteller og shopping enn i Norge.

Praha er også en storby med mye historie, flotte bygninger og mye kultur. Her kan man oppleve bygninger fra middelalderen og se tydelige spor fra kommunismens tid. Et prisnivå som er styrt av en svak lokal valuta mot en sterkere euro og norsk krone gjør Praha til en storby som er utmerket for de som ønsker seg en ekstravagant ferie til budsjettpris.

Hva koster det å dra på restaurant i Praha?

Praha restaurant uteliv priser prisnivå kostnad

Når du reiser på storbyferie er det ofte med en forutsetning eller i det minste en forventning om muligheten til shopping, nyte lokal mat og drikke og kanskje også unne seg luksus utover det vanlige. Dette er definitvt mulig i Praha. Prisnivået på mat og drikke, selv på luksuriøse restauranter er mye lavere enn i Norge, og man kan derfor nyte førsteklasses menyer til en overkommelig pris. Alkohol, og spesielt øl, er billig i Praha og Tsjekkia generelt.

Dette er tross alt krybben for ølbrygging og pils. Et måltid på en av de bedre restaurantene i Praha vil koste fra 130 kroner til rundt 450 kroner per person. Og god lokal øl kan du få til under 17 kroner! Til sammenlikning koster en Big Mac-meny ca. 55 kroner, og en kaffe på kafé 15-20 kroner.

Prisene på dagligvarer ligger ca. 50-60 % billigere enn i Norge. Eksempelvis kan du få en liter melk til 7 kr, brød til 10 kroner, 1 kg med godt storfekjøtt til 90 kroner og en flaske med god vin til 50 kroner. Prisen på en 20-pakning med røyk koster deg i underkant av 40 kroner.

Særdeles koselig stemning langs torgets bredder om sommeren.

priser-praha-restaurant-mat

Selv om elektronikk og motevarer er mye billigere enn i Norge er ikke disse varene spesielt billige etter tsjekkisk standard. Krystall og glassvarer produseres i stor skala i Tsjekkia og her kan du virkelig gjøre en god handel.

Midt i byen finner du et stort varehus, Czech Crystal, som selger krystall og glassvarer over sju etasjer. Her finner du alt fra rimelige hverdagsglass til eksklusive krystallvaser, dekketallerkener, glass og smykker. I tillegg er det mye porselen å få kjøpt. Et sett med seks vinglass koster ikke mer en rundt 500 kroner.

Gode priser på smykker

I sentrum av Praha finner du flere kjøpesentre, blant annet Palladium og Koruna Palace, med et stort utvalg butikker. I Palladium finner du kjente butikker som H&M samt flere merkevarer som Guess, Gant og til og med Fjellräven. I tillegg er det flere tsjekkiske butikker med alt fra klær og sko til solbriller og brilleinnfatninger som trekker turister til å handle stort på shopping.

Forøvrig er også smykker mye billigere i Tsjekkia enn hva du kan forvente ellers i Europa og Norge. For de som ønsker å kjøpe autentiske suvenirer anbefales Blue Shop som selger lokalproduserte varer og er eid av tsjekkere.

smykker rav Praha Tsjekkia halskjede smykkebutikk

Dersom du ønsker deg en luksusferie på budsjett er Praha definitivt storbyen for deg. Her kan du booke deg inn på et luksuriøst hotell til en veldig god pris.

Det er nok også på hoteller og overnatting at du kan spare mest sammenliknet med andre europeiske storbyer. Dette kombinert med billige restauranter som er kjent for ypperlig service vil definitivt sette et ekstra fasjonabelt preg på storbyferien i Praha.

Les også: Dette koster utelivet i Praha

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *