De beste områdene og bydelene i Praha - her bør du bo | Prahatips
  • Meny
  • Meny

De beste områdene og bydelene i Praha – her bør du bo

Få byer har en like særegen sjarm som Praha. Det er noe med den barokke arkitekturen og de gotiske kirkespirene som gir deg følelsen av å være del av en eventyrverden.

Til tross for at byen er relativt liten sett i internasjonal målestokk, har den nok å by på. Praha er inndelt i flere områder. Jeg skal nå gi deg en oversikt over hvilke områder du kan velge mellom, og hvilke du bør velge basert på hva du verdsetter høyest.

Gamlebyen

Gamlebyen utgjør det geografiske sentrum av Praha. Ofte er det her turister bor under sitt første møte med byen, og dét med god grunn. Her finner du et imponerende utvalg restauranter, butikker og historiske turistmål innenfor nær rekkevidde. Noe høyere prisnivå på mat og drikke må påberegnes, men til gjengjeld er du aldri mer enn 10 minutters gange fra alt du måtte trenge.

Det er noe helt eget med å våkne midt i det historiske sentrum omgitt av vakre bygninger og broteinsgater. I området ligger flere kjente attraksjoner som Det gamle bytorget, Den astronomiske klokken og Karlsbroen. I de travleste turistperiodene kan det være mye folk i området. Tilreisende som verdsetter ro bør derfor ta med dette i beregningen. Men for de fleste vil trolig Gamlebyen være det aller beste området i Praha.

Anbefalt hotell i Gamlebyen

Midt i hjertet av Praha ligger vakre Grand Hotel Bohemia. Hotellet har en svært fordelaktig beliggenhet, med gangavstand til alt. Knappe tre minutters gange fra hotellet finner du Palladium, byens kanskje beste kjøpesenter.

Rommene er klassisk pent innredet med moderne møbler, og innehar air condition, kjøleskap og gratis WiFi. Alle rom har eget bad. Tommel opp for sengene, virkelig delikate senger som er kjempegode å sove i! Veldig god frokost med et mangfoldig utvalg. Hotellet har egen restaurant med en bred meny bestående av både lokale og internasjonale retter.

Se priser og flere bilder av rom her

Nybyen (Nové Město)

Da området kjent som Nybyen i Praha dateres tilbake til 1300-tallet, kan det knapt regnes som nytt i tradisjonell forstand. Likeledes er bydelen av nyere dato enn den historiske Gamlebyen. Rent geografisk omslynger Nybyen Gamlebyen og innehar et betydelig større areal sammenliknet med sin eldre bror.

Området er sentralt og svært fornuftig plassert i forhold til alt som skjer i Gamlebyen. Med lavere priser er dette et fornuftig valg om du ønsker mer for pengene, uten at det går på bekostning av beliggenhet. Svært nært togstasjonen og kollektivknutepunkter som frakter deg effektivt rundt i byen.

Anbefalt hotell i Nové Město

Knappe 300 meter fra Wenzelsplassen ligger flotte Hotel Majestic Plaza. Fordelt på to historiske bygninger kan hotellet by på rene og fine rom med god standard. Frokostbuffet med et svært respektabelt utvalg.

Serviceinnstilt personalet gjør sitt ypperste for at du skal få et så behagelig opphold som mulig. Gratis kaffe og te tilbys på rommet.

Har du tid kan spabehandlingene på hotellet virkelig anbefales. Et kjærkomment innslag etter å ha opplevd hva Praha har å by på.

Se priser og flere bilder av rom her

Les også: Reiseguide for Praha: 10 tips til ting du må se

Mala Strana

Går du over Karlsbroen fra Gamlebyen kommer du til Mala Strana. Området er svært godt likt av familier og andre som verdsetter klassisk arkitektur og trivelige kafeer, uten at du trenger å være midt i sentrum der alt skjer. Dette gir seg utslag på lydnivået, som må kunne sies å være betydelig lavere enn i Gamlebyen.

Huser flere av byens mest populære severdigheter, deriblant byens ærverdige slott. Bydelens beliggenhet på en høyde gir deg en ubeskrivelig flott utsikt over hele byen.

Anbefalt hotell i Mala Strana

Et lite steinkast fra Karlsbroen ligger hotellet Archibald At the Charles Bridge. Fra hotellet er avstanden kort til byens attraksjoner og shopping. Flere restauranter i nabolaget serverer god mat til en fornuftig pris. Hotellet som holder til en klassisk bygning fra 1500-tallet, ligger tilbaketrukket, men nært alt du trenger.

Flere av rommene har en nydelig utsikt utover elven og Karlsbroen. Aircondition, gode senger, eget bad og gratis WiFi. Frokosten har ikke et enormt utvalg, men har valgt ut produkter av høy kvalitet. Ekstra positivt at du får enklere gratis matservering fra 12.00-18.00.

Se priser og flere bilder av rom her

Vinohrady

På 1300-tallet fungerte området som en eneste stor vingård. Den dag i dag er Vinohrady en av de hippeste bydelene i Praha. Bydelen huser blant annet Havlickovy Sady, Prahas nest største park. Glem ikke å få med deg Fredsplassen. Under høytidene vil du her kunne oppleve et lite, men veldig koselig marked.

Vinohrady preges av en jordnær eleganse, godt likt av både familier, single og pensjonister. Dette er en bydel som passer for alle. Videre inn til sentrum kan du benytte deg av trikk og T-bane, eller ta beina fatt. Avstanden til sentrum er ikke lenger enn at du når Wenzelsplassen etter en liten gåtur.

Anbefalt hotell i Vinohrady

I Vinohrady er det mulig å gjøre noen gode “kjøp” der du får mye for pengene. Hotel Galileo er et slikt sted. Det er sentralt, men likevel avsideliggende nok til at du får stillhet om kvelden. Knappe 300 meter til T-banestasjonen I.P. Pavlova som effektivt frakter deg til sentrum.

Det er ingen overdådig luksus på rommene, men du får et rent hotell i middelklassen med god kvalitet i alle ledd. Kjempetrivelige ansatte som gjør sitt for at du skal trives best mulig. På rommet har du eget bad, air-condition, vannkoker og daglig rengjøring. Flere gode restauranter i gangavstand fra hotellet.

Se priser og flere bilder av rom her

Zizkov

Er du ute etter noe av det beste utelivet i Praha kan kanskje Zizkov-området være midt i blinken. Det kan kanskje virke litt “dodgy” ved første øyekast, men området har en genuin lokal følelse over seg. Bydelen ligger lokalisert øst for bysentrum, og knyttes enkelt til resten av byen med velutviklet kollektivtransport.

Kjente attraksjoner i området er blant annet TV-tårnet og Den jødiske gravlunden. Det sies at bydelen er det området i Europa med høyest konsentrasjon av barer per innbygger, hvilket gjør Zizkov til et bra alternativ for deg som drar til Praha for å feste.

Anbefalt hotell i Zizkov

Totalrenoverte Hotel Carlton er et veldig godt alternativ i Zizkov-området. Trikken stopper nær sagt tvers over gata, hvilket gjør transportetappen inn til sentrum enkel. Flere muligheter for gode øl- og matopplevelser i umiddelbar nærhet. Prisen per natt er veldig fornuftig av hensyn til hva du får igjen. Ta gjerne turen innom Parukarka-parken i nærheten for et øyeblikks behagelig stillhet i grønne omgivelser.

Trivelig personale og meget god frokost med et respektabelt utvalg kalde og varme retter. Rommene er innredet i en koselig stil og innehar minibar og privat bad. Trådløst internett og frokost er inkludert i prisen.

Se priser og flere bilder av rom her

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *