Reise til Praha - 10 tips du bør få med deg | Prahatips
  • Meny
  • Meny
Reise til Praha

Reise til Praha – 10 tips du bør få med deg

Praha er en fantastisk by, og stadig flere nordmenn finner veien dit for både kortere og lengre opphold. Noen bruker byen som et utgangspunkt for spennende turer rundt til andre deler av Tsjekkia, men det er ikke noe problem å tilbringe flere uker innenfor bygrensen – og det blir aldri kjedelig. Følg våre ti enkle tips til en bedre ferie i Praha.

1. Bestill hotellrom god tid i forveien. Praha er en populær by å feriere i, og jo nærmere sentrum man ønsker å bo, jo tidligere bør man bestille. Det vil alltid være mulig å leie rom ved ankomst, men da ofte til en helt annen pris en ved forhåndsbestilling.

2. Betal så mye som mulig med betalingskort. Aller helst et kredittkort med en eller annen form for reiseforsikring inkludert.

3. Tips. I Praha (eller Tsjekkia i det hele tatt) er det vanlig å tipse. Spesielt i restauranter og andre spisesteder. Normalt tipser man rundt 15% av det hele beløpet, men man kan også runde oppover hvis det passer bedre. Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte spisesteder inkluderer tips i det endelige beløpet. Er man i tvil så spør gjerne betjeningen hvordan de ønsker å gjøre det.

tips restaurant Praha Tsiekkia driks kafe

4. Reis kollektivt. Med mindre man er svært godt kjent i byen er det tilnærmet håpløst å kjøre egen bil i Praha. Dessuten er ledige parkeringsplasser enten uforholdsmessig dyre eller totalt fraværende.

Derimot har Praha et svært godt kollektivtilbud, og man kan reise med enten buss, tog, trikk eller t-bane – på den samme billetten. Det er mulig å kjøpe døgn-, tredagers- eller ukebillett, som gjelder fra det tidspunktet man stempler det første gangen.

Praha kollektivt transport kollektivtransport trikk

5. Planlegg hvilke severdigheter du vil se på forhånd. Praha er en enorm by, og selv om det meste ligger innen gangavstand fra sentrum kan man spare mye tid på god planlegging. Henvender man seg på et av de lokale turistkontorene vil man også få forslag til rundreiser man kan delta på.

Gamlebyen i Praha byr på uslåelig vakker arkitektur.

reise-praha-tips-guide

6. Delta på organiserte turer. Gjerne i begynnelsen av oppholdet. På denne måten kommer man hurtig og enkelt rundt til de forskjellige severdighetene, og man kan velge hvilke man vil se nærmere på ved en senere anledning.

7. Kjøp et lokalt simkort til bruk til internett. Det meste er billig i Tsjekkia, bare ikke norske telefon- og internettabonnement. Derfor kan det lønne seg å kjøpe et lokalt simkort beregnet for dette. Man kan få 10GB kort til rundt 200 kroner, noe som er betraktelig rimeligere enn roaming.

Oppdatert: Nå er databruk i EU blitt såpass rimelig hos de aller fleste mobiloperatører at dette tipset er av mindre betydning. Dobbeltsjekk gjerne dette med mobiloperatøren din før avreise.

8. Dra på elvecruise med middag. Dette er personlig en av mine favorittaktiviteter å anbefale for tilreisende til Praha.

Cruiset varer i tre timer og inkluderer live-musikk, velkomstdrink og en buffet. På menyen står et rikholdig utvalg av både tsjekkiske og internasjonale retter. Både kalde og varme retter, samt dessert og drikke med og uten alkohol. Drikke er ikke inkludert i prisen.

Dette er rett og slett en skikkelig koselig måte å se byen på langs elvebredden. De opplyste byggene som speiles i vannoverflaten setter de perfekte rammer for et trivelig cruise. Du kan også oppleve byen gjennom organiserte bussturer, men synes personlig at dette er en hakket mer avslappet og behagelig måte å gjøre det på.

Båtturen passer like godt for venner og single, som par. Billetter kan bestilles her.

9. Spis lokalt. Praha er full av gode restauranter, men dessverre er mange av dem rettet spesielt mot turister og både prisnivå og tilbud er deretter. Spør gjerne folk på gaten hvor de vil anbefale å gå for et godt tsjekkisk måltid. Det er verdt det.

Praha tips hva gjøre restaurant lokal mat

10. Veksle i banken. Selv om det finnes utallige vekslingskontorer (små «kiosker») i de mest besøkte turistområdene, frarådes det å bruke disse. De er ofte både dyre og gir elendig kurs sett i forhold til de offisielle bankene. Det beste er å bruke betalingskort.

Bonustips: Husk regntøy. Det regner ikke mye i Praha, men det er kjedelig å stå uten regnjakke når regnværet kommer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *