De beste og mest populære hotellene i Praha (2019) | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Beste hotell i Praha – de mest populære

Praha er byen å bruke føttene i. Sentrum i Tsjekkias hovedstad har mange spennende smågater som gjør det klønete å komme seg frem i drosje. Derfor er det ekstra viktig i denne byen å velge et hotell som ligger sentralt plassert, med tilgang til severdighetene, restauranter og shoppinggater.

Vårt lille reisepanel har valgt seg fem hotell i Praha som møter de fleste krav. Prismessig starter vi med de dyreste, og jobber oss nedover til budsjetthotell. Med det sagt, hotell i Praha er betydelig rimeligere enn hva vi er vant med her hjemme, spesielt om man booker god tid i forveien.

Bo ved Prahas slott

Luksuriøse Aria Hotel ligger vakkert plassert rett ved foten av Prahas slott. Strøket Mala Strana er fantastisk billedskjønt, med stille gater, røde hustak og gotisk arkitektur.

På alle punkt er dette et hotell i særklasse, men det er ikke blant de rimeligste. Er man tidlig ute, kan man likevel få gode tilbud på overnattingen. Hotellet egner seg for romantiske reiser sammen med en man er glad i, og er et særdeles godt sted å slappe av på etter å ha gjestet Prahas severdigheter.

919933_124_z

Se priser, flere bilder og ledige rom

Skandinavisk hotell i Praha

Radisson Blu Alcron Hotel er akkurat slik du kan forvente fra denne kjeden. Rommene er i skandinavisk design og servicen upåklagelig. Det som gjør at vi valgte dette hotellet, er beliggenheten og en av hotellets restauranter.

The Alcron er nemlig den restauranten i Praha som først fikk stjerne i Michelin-guiden. Gourmétmiddager er riktignok ikke de rimeligste, men de er i hvert fall rimeligere i Praha enn i de fleste andre hovedsteder. Radisson er også et av de mest barnevennlige hotellene i byen, og tilbyr blant annet barnepass på rommene.

Hotellet ligger i en sidegate til Vaclavske namesti, Prahas paradegate. Der finner du et pulserende uteliv, shoppingsentre og kort avstand til resten av det historiske Praha.

119588_121_z

Se priser, flere bilder og ledige rom

Prinsen på Gamlebytorget

Hotel U Prince ligger rett på Gamlebytorget i Praha, med utsikt mot den berømte astronomiske klokka.

Bygningen er en av de flotteste i Gamlebyen, noe som sier litt. U Prince er ikke store greiene, med kun 24 rom i vakker design. Det er noe eventyraktig over U Prince, og gjestene føler seg kanskje både som prinser og prinsesser her.

I kjelleren ligger en av Prahas beste barer, mens på gateplan finner du en hyggelig uterestaurant (midt på torget) samt en hyggelig pub i førsteetasjen, der det spilles gladjazz om kveldene (med vaskebrett, kontrabass og det som hører til). Fra Hotel U Prince har du gangavstand til alt, med Karlsbroen kun noen steinkast unna, samt Prahas beste shoppingmuligheter.

1105154_66_z

Se priser, flere bilder og ledige rom

Moderne og rimelig hotell i Praha

Selv om Praha byr på tusenvis av små hotell med vakker arkitektur, er ikke hotell Ibis Praha Old Town å forakte. Det moderne hotellet har en glimrende beliggenhet, med shoppingsenteret Palladium ved siden av, og handlegata Na Prikope rett bortenfor.

Hotellet egner seg også for større grupper, med sine 272 røykfrie rom. Prismessig får man mye for pengene på Ibis, spesielt når vi tar med plasseringen i vurderingen. Velger du å bo her, er det nesten påkrevd med et besøk på kaféen i den vakre bygningen Obecni Dum.

1403980_47_z

Se priser, flere bilder og ledige rom

Den gamle damen i Gamlebyen

Hotel U Stare Pani er et av Prahas mange små og koselige overnattingssteder. ”Den gamle damen” ligger noen få meter fra nevnte Hotel U Prince og Gamlebytorget, og kan skilte med egen jazzklubb i kjelleren (en av Prahas beste).

Hotellet er rimelig og ganske enkelt, men nesten uslåelig på beliggenhet. Den brosteinsbelagte og trange gata det ligger i, gir mer nattero enn man skulle tro. Som med de fleste hotell i dette strøket, er tilgjengeligheten til alt du vil oppleve, meget bra.

Vi anbefaler at du tar den korte spaserturen innom U Tri Ruzi. Der får du smakt på det som tsjekkerne er mest stolte av, på en av byens beste bryggeripuber.

891935_10_z

Se priser, flere bilder og ledige rom

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *