Slik kommer du deg fra Praha flyplass til sentrum | Prahatips.no
  • Meny
  • Meny

Hvordan komme seg fra Praha flyplass og til sentrum

Avstanden fra flyplassen i Praha, (Václav Havel), og til sentrum ligger på omlag 15 km. Ved bruk av bil/taxi vil du bruke ca. 25-30 minutter, 10 minutter ekstra i rushtrafikken. Med buss eller T-bane er tiden på ca. 30-40 minutter.

Du har flere valg når det gjelder å komme deg fra flyplassen til sentrum. Du kan benytte deg av offentlig transport som buss og T-bane. Et annet alternativ er taxi eller airport pickup. Kan særlig anbefale airport pickup da det er svært enkelt og effektivt. Dette er særlig kostnadseffektivt dersom dere er flere i reisefølget.

transport-flyplass-praha-sentrum

Det rimeligste alternativet er å bruke offentlig transport. Offentlig transport fra flyplassen er forholdsvis lett å benytte seg av og har relativt hyppige avganger. På grunn av mye trafikk i rushtiden kan bussene og T-banen tidvis ha veldig stor pågang. Det kan derfor være fornuftig å benytte seg av taxi eller airport pickup dersom du ønsker en rolig og behagelig tur inn til sentrum.

Nedenfor tar vi en titt på de ulike alternativene du har:

Airport pickup

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon i Praha på en enkel og kostnadseffektiv måte. Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket. Her kan du dessuten kostnadsfritt tilpasse med barnesete dersom du reiser med barn.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi, og spesielt gunstig om dere er flere som reiser sammen. Transport kan bestilles her.

Offentlig transport

Det å bruke offentlig transport fra flyplassen til sentrum av Praha er både forholdsvis enkelt og billig. Du tar først buss fra flyplassen, og deretter T-bane videre inn til sentrum. Busstasjonen befinner seg rett foran Terminal 2, utgang D.

Primært har du tre busser å velge mellom, som henholdsvis tar deg til den grønne eller den gule T-banelinjen. Begge T-banene kjører inn til Gamlebyen og sentrum.

Det lønner seg å starte med å se hvor i sentrum du skal av for å finne ut hvilken T-bane du helst bør ta. Deretter velger du bussen som kjører til den riktige T-banelinjen.

Buss nr. 119 er for mange det beste bussalternativet. Denne har hyppige avganger hvert 5. minutt, og stopper på T-banestasjonen Nadrazi Veleslavin. Herfra kjører du videre med den grønne T-banelinjen inn til sentrum. Stasjonen Můstek er for mange den mest sentrale T-banestasjonen i sentrum.

Du kan dessuten ta buss nr. 100 som kjører til T-banestasjonen Zlicin. Herfra tar du den gule T-banen videre til sentrum. Buss nr. 179 kjører til Nove Butovice. Denne korresponderer også sammen med den gule T-banelinjen.

Husk å kjøpe billett før du går ombord på bussen og/eller T-banen. Billetten valideres ved ombordstigning og er deretter gyldig i 90 minutter.

Alternativt kan du ta ekspressbussen fra flyplassen. Denne kjører fra flyplassen til sentralbanestasjonen i Praha, Hlavni Nadrazi.

Offentlig transport er rimelig, men kan tidvis ha stor pågang på de mest populære avgangene. Forståelig nok synes dessuten mange det kan være noe knotete å måtte bytte transportmiddel underveis.

Se også en oversikt over attraksjoner i Praha.

Taxi

Taxiene står på rekke og rad rett utenfor utgangsdøren, til alle døgnets tider. Enkelte taxiselskaper (og snarere biler med mangel på selskapstilhørighet) har tidvis hatt et frynsete rykte i Praha.

For å være sikker på å velge et taxiselskap med godt rykte bør du gå for taxiene fra AAA Radio Taxi. Disse er enkle å få øye på med sitt karakteristiske gule utseende. Prisene følger takstene satt av taksameteret. Regn med å betale rundt 230-250 kroner.

Prisene på transport fra Prahas flyplass Václav Havel til sentrum ligger omkring i dette sjiktet:

Offentlig transport som buss og T-bane: 15-20 kr

Taxi: 230-250 kr

Konklusjon

Det å benytte seg av offentlig transport er uten tvil billig. Synes personlig det kan bli noe kronglete av hensyn til at du må bytte fra buss til T-bane underveis, for så å finne beste måte å komme seg fra T-banestasjonen til hotellet. Ikke nødvendigvis et problem om du har god tid, men med mye bagasje kan det bli strevsomt.

For å redusere antall transportetapper kan taxi være et godt alternativ, riktignok om du holder deg til de gule taxiene. Kan selv gå god for airport pickup fra Welcome Pickups. Etter å ha ankommet flyplassen er det definitivt både komfortabelt og beleilig å kunne sette seg rett inn i en forhåndsbestilt bil. Null kø, og overraskende mye for pengene. Airport pickup kan bestilles her.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *