Leie av leilighet i Praha - tips og triks | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Leie av leilighet – tips og triks

Ettersom det er mulig for EØS-borgere å flytte fritt innen EU, er det mange som velger å flytte til Praha av forskjellige årsaker.

Noen ønsker bare å tilbringe tid i byen, andre ønsker å jobbe der, og andre igjen har søkt seg inn på en av de mange internasjonale skolene. Felles for dem alle er at de trenger et sted å bo under oppholdet, og da er det nærliggende å se nærmere på leiemarkedet.

Å leie en leilighet i Praha er veldig likt det å leie en leilighet i Norge. De fleste utleierne opererer med kontrakter og depositum akkurat som i Norge, og regelverket er relativt likt. Inntil tre måneders depositum er vanlig, og alt fra en til tre måneders oppsigelse er heller ikke uvanlig.

Bruk eiendomsmegler

En av de enkleste måtene å finne en leilighet på er å simpelthen lese avisannonsene, men er man ikke i Praha i utgangspunktet, kan det være vanskelig å forholde seg til et uprofesjonelt marked. Ikke kan man se leiligheten, og heller ikke alle er like gode i engelsk.

Henvender man seg derimot til en eiendomsmegler, vil denne kunne bidra både med det juridiske og praktiske rundt det å innlede et leieforhold i Praha. Normalt tar disse et gebyr likelydende én måneds leie for jobben, noe som kan være vel anvendte penger.

Eiendomsmegleren har ofte tilgang til flere ledige leiligheter man kan velge blant, og i enkelte tilfeller kan de også tilby midlertidig innkvartering mens man er på utkikk etter noe permanent.

Søk gjerne på internett for å finne seriøse eiendomsmeglere i det området du ønsker å bosette deg i.

Se også hvor mye du må betale for hotellrom i Praha

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *