Handlegater og shoppingtips for Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Handlegater og shoppingtips

Praha er et godt valg for deg som vil på en storbyferie med gode shoppingmuligheter, og handlegatene i Praha er store og har et godt utvalg med butikker.

Største shoppinggaten i Praha

Det største og mest kjente handlegata i Praha er Na Příkopě. Denne går fra torget i gamlebyen til den nye delen av Praha, med utrolig mange butikker i alle slags størrelser og prisklasser. For deg som liker litt billigere og kjente merker finner du H&M, Vero Moda, Next og Zara her, samtidig som det er en rekke mer eksklusive butikker i denne handlegata. Det er også rikelig med kaféer og fastfood-restauranter langs veien, slik at du kan samle litt energi før du fortsetter nedover på jakt etter nye kupp.

Deler av Na Příkopě i Praha en rolig novemberdag:

handlegater-shoppinggater-praha-butikker

Når du går nedover Na Příkopě bør du for øvrig ta deg tid til å prøve noe nytt, og titte innom noen av de mange lokale småbutikkene som selger alt fra kunst til krystall. Her pleier dessuten prisene å være mer ålreite enn de du finner på typiske turistbutikker. Husk:  Det er lov å prute i slike småbutikker.

I tillegg til å ha et bredt utvalt butikker i hovedgaten, er det en hel drøss med smågater i Na Příkopě. Disse ligger blant annet parallelt med selve hovedgaten, og det er ofte her du finner de beste kuppene og de mest koselige butikkene. Her finner du samtidig lokale butikker og boder som selger alt fra frukt og klær til skinnvarer. Her kan du fort gjøre noen skikkelig gode kupp!

Shopping i Prahas Gamleby

En annen god handlegate er Karlova Street, som ligger i gamlebyen. Denne er en del mindre enn Na Příkopě, men det er mange gode butikker her også. Denne handlegata er mest kjent for å levere litt dyrere suvenirer som krystall, smykker, samt leker og andre ting som er håndlaget i tre.

Karlova gate handlegate shopping Praha

Fra gamlebyen er det også mange mindre, men likevel gode handlegater. I disse gatene finner du litt mer turistbutikker som selger suvenirer og lignende enn du finner i Na Příkopě.

Det er likevel godt mulig å finne ordentlige klesbutikker og andre franchisebutikker i disse småhandlegatene, og det er uten tvil verdt å sjekke ut noen av disse. Disse handlegatene finner du ved å gå til torget i Gamlebyen og deretter gå inn noen av bakgatene derfra. Du ser fort hvilke som har butikker og hvilke som ikke har det, så er det bare å følge en gate som ser lovende ut.

Dersom du er ute etter eksklusive varer er det handlegaten Pařížská som er det beste vaglet.

Parizska gate handlegate shopping Praha

Denne gaten går fra torget på gamlebyen og ned mot elven. Her er det først og fremst eksklusive butikker som Dior, Hermes, Louis Vuitton, Calvin Klein og Lacoste som holder til, men det finnes også dyrere, tsjekkiske butikker her.

Merkeklær er egentlig ikke så mye billigere enn her hjemme i Norge, men det er verdt å ta seg en tur ned denne fasjonable gaten likevel.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *