Gamlebyen i Praha
  • Meny
  • Meny

Gamlebyen

Hvor i Praha banker det ekte hjertet i sentrum? Svaret er Gamlebyen, utvilsomt en av Europas vakreste bydeler. Legger du besøket til Gamlebyen blir du med ett tatt flere hundre år tilbake i tid. Den nydelige plassen danner sentrum for et spennende mylder av smale brosteinsgater som alle minner om eldre tider tilrettelagt for hest og kjerre.

Gamlebyen stammer fra det 12. århundre og startet opprinnelig som en sentral markedsplass for Praha. Gjennom årenes løp har stadig nye bygninger i barokk og gotisk stil blitt bygget i området rundt markedet der hver og en har sin unike historie, med alt fra rike handelsmenn til politisk drama.

Attraksjoner i Gamlebyen

Til tross for mangelen på moderne logikk i utformingen er det ikke mangel på verdenskjente severdigheter i Gamlebyen. Sentralt plassert i Gamlebyen ligger Det gamle bytorget (kjent som Staroměstské náměstí på tsjekkisk). Sammen med Wenzelsplassen utgjør Det gamle torget Prahas største torg. I midten av torget finner vi statuen av Jan Hus, den religiøse tenkeren og reformatoren som ble brent på bålet i 1415 for vranglære. Statuen ble reist i 1915 for å markere 500-årsdagen etter Jans død.

Det gamle torget i Praha syder alltid av liv.

gamlebyen-bytorget-praha-plass

Er vi først inne på severdigheter i Gamlebyen kommer vi ikke utenom det gamle rådhustårnet, Den astronomiske klokken, Kirketårnet Tyn og St. Nikolas kirken. Alle verdt et besøk. Særlig vil det å ta turen opp til toppen av rådhustårnet være en opplevelse i seg selv. Her har du en upåklagelig utsikt over hele torget.

Den Astronomiske klokke Praha attraksjon severdighet

For å nyte Gamlebyen til det fulle vil jeg anbefale dere å trekke inn til Det gamle torget for en matbit eller noe å drikke. Det å sitte langs en av fortauskafeene med en kaffekopp i hånden mens dere suger til dere alle nye inntrykk er rett og slett uslåelig.

Tips: Les vår reiseguide for Praha som inneholder 10 ting du bør få med deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *