En god oversikt over barnevennlige aktiviteter i Praha
  • Meny
  • Meny

Barnevennlige aktiviteter og hotell for familietur til Praha

Selv om Praha i senere år heller har fått rykte på seg for å være en festhovedstad, så er det også en flott by, som inviterer til en fin byferie med barn. Her finnes det nok av aktiviteter for å underholde de små og mellomstore. Dertil er det billig å overnatte for familier, spesielt om dere finner dere en ferieleilighet, gjerne midt i sentrum av den ærverdige tsjekkiske hovedstaden.

Et vakkert sentrum rundt en pen gamleby

Gamlebyen i Praha er fredet som et historisk område, og byen er særlig kjent for den vakre bebyggelsen i sentrum, i de bydelene som kalles den Gamle Byen og den Nye Byen. Begge nabolagene består hovedsakelig av bygg fra 12 og 1300-tallet. Ved siden av disse nabolagene finner vi det nabolaget som kanskje er det mest imponerende. Hradcany er det gamle slottsdistriktet i byen.

Dertil finnes det også stor arkitektonisk variasjon, med bevarte bygninger i mange historiske stilarter. Du finner jugendstil og barokk, så vel som kubisk byggesett, gotiske katedraler, neoklassiske bygg, så vel som nye og moderne arkitektur. Karlsbroen over byens elv, Vltava, er selvfølgelig et must og er en stor turistmagnet, det samme kan sies om torvet i Gamlebyen, med den Astronomiske klokken, Sankt Vitus-Katedralen på borghøyden, og Karls-universitetet.

Den astronomiske klokke Praha tips ferie barn

Praha har også et levende kulturliv som har utviklet seg gjennom århundrene. Dere vil finne mange konserthus, operahus og teatre, så vel som musikklubber og kunstgalleri i byen. I tillegg til Karls-universitet har byen også et ærverdig gammelt teknisk universitet, og en fremragende filmhøyskole.

Barnevennlige hoteller og overnattingsmuligheter i Praha

Det er billig å overnatte i Praha, også om dere reiser som familie. I alle fall om dere ikke forventer den høyeste standarden. Da er det mulig å finne billige overnattingstilbud som ligger midt i sentrum av byen.

Sokolska Youth Hostel er for eksempel også et godt og billig alternativ for den som takler å sove på et firemannsrom sammen.

Hostelet tilbyr en rekke ulike romløsninger, så sørg for å bestille riktig rom slik at dere ikke risikerer å havne på rom med andre.

Se flere bilder og priser på rom

Om du ønsker deg mer komfort er det nest billigste alternativet for overnatting gjerne å leie en ferieleilighet for oppholdet, i alle fall om dere reiser med flere barn. Ai Quattro Angeli er et leilighetskompleks som ligger i Nove Mesto, den Nye Byen, så og si i sentrum av byen, en kilometer unna torvet.

Her er det mulig å bestille barnepass om de voksne vil ut en kveld. Det finnes ekstrasenger, også for småbarn, så vel som gratis barnesenger. Dertil er det vaskemaskin i leiligheten, samt annet moderne utstyr.

Det kan også organiseres transport til og fra flyplassen. Her må du regne med å betale rundt kr 600 per natt, for hele familien.

Se flere bilder og priser på rom

Det er selvfølgelig også mulig å heve standarden litt, og det finnes en del ferieleiligheter som virkelig har tilfredsstilt mange gjester, og som har fått mye skryt. Avenue Legrova 19 og Remember Residence er to av dem. De kan absolutt måle seg med mange av de beste hotellene i Prag, men de er fortsatt langt billigere, med priser som ligger på rundt kr 1 000 per natt.

For hotellrom for hele familien må du være beredt til å måtte betale mer enn det dobbelte av denne prisen.

Se flere bilder og priser på rom

Restauranter i Praha med barnemenyer

Det finnes mange restauranter i sentrum av Praha som i dag tilbyr barnemenyer, både med små porsjoner, så vel som den vanlige maten som barn ofte setter stor pris på. Restauranten Vytopna kan anbefales som noe utenom det vanlige. Her serveres drikkevarene med hjelp av et modelltog som kjører rundt i restauranten.

Om du vil spise som Flintstones, kan restauranten Pravek (Forhistorisk) anbefales som noe utenom det vanlige. Her serveres det steinalder-mat i steinalderomgivelser. Atmosfæren alene er verdt besøket. Her får du grillet kjøtt som inntas under mammuthorn som pryder veggen, og maten serveres av kelnere kledd i skinn.

Kollektivtrafikk i Praha

Byen er i dag relativt stor, med et innbyggertall på rundt 1,2 millioner innbyggere. Regner man med forstedene kommer vi opp i 2,2 millioner innbyggere.

Det finnes et godt nettverk av kollektivtrafikk i byen. Nettverket knyttes sammen av undergrunnsbanen, med tre linjer, dertil en stor del trikkelinjer og gode busslinjer.

Tbane Praha kollektivtrafikk ferie med barn

Om du flyr til Praha kan du ta bussen inn til byen fra Václav Havel Airport.

Hva gjør man med barn i Praha

Vanligvis vil barn syns at Praha med sine slott, brosteinsgater og spir, er ganske forlokkende og spennende i seg selv. Men utover dette finnes det en god del attraksjoner som absolutt passer for barna.

Et fint sted å besøke er selvfølgelig Prahas dyrehage. Den moderne zoologiske hagen ligger nord for bykjernen, og er et trivelig sted, både for dyrene, så vel som for de besøkende, mye takket være en del store investeringer i løpet av de siste årene.

dyrehage-praha-tur-med-barn

Om du har noen små som er glade i bil, fly og tog, kan Teknisk Museum også være et ganske kult mål for besøket i Praha.

Dertil finnes det også mange andre små fornøyelser, som et besøk i markedsbygningen Vystviste. Her finnes det også en liten fornøyelsespark, som blant annet har en karusell og en fontene med lys-spill. Ved siden av ligger også Sea World Akvarium.

Om dere vi litt ut i det fri er det også mulig å ta taubanen opp til Petrin-fjellparken. Her finnes en modell av Eiffeltårnet, en speillabyrint og et observatorium.

Bading er som regel også populært, så hvis dere er der på sommeren, og det er godt og varmt, kan det være fint å dra til Den Gule Stranden, Zlute Lazne. Her finner du en strand på bredden til elven, så vel som et stort utendørs svømmebasseng med en god restaurant.

Om det blir kaldere har Praha også et stort innendørs badeland kalt Aqua Palace. Her finner du badstue, spa, og et treningssenter, mange bassenger og ni rutsjer. Det er enkelt å komme dit med nær-bussen til Cestlice, og turen tar deg cirka 10 minutter ut fra sentrum.

Shopping for barna i Praha

Tsjekkia har lange tradisjoner med å lage leketøy, noe som blant annet også vises ved at Praha har flere museum for leketøy. Dertil finner du også landets største leketøysforretning som heter Sparkys, hvor barna kan handle litt autentisk tsjekkisk leketøy.

Det finnes også et Barbie-museum, Legomuseum, spøkelsesmuseum, mysteriekammer og flere luftfartsmuseer. Her er det bare å legge frem noen muligheter for dine barn, og kanskje la dem bestemme en dag hver?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *