Hva burde du gjøre i Praha? | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Hva bør du gjøre i Praha?

Praha er en moderne by med vanvittig mye spennende på agendaen, hvilket betyr at du garantert ikke kommer til å kjede deg! Det er noe for alle og enhver i denne byen, uansett alder og interessefelt.

Når du er i Praha bør du uten tvil shoppe, da Praha er et skikkelig shoppemekka. Du kan for eksempel ta en tur langs handlegata Na Příkopě hvor du finner en rekke kjente og ukjente butikker, eller besøke gamlebyen hvor du kan få kjøpt billig krystall og tsjekkiske kvalitetsvarer. Det er også en rekke kjøpesentre både inne i sentrum og i utkantområdene. I forhold til hva vi er vant til fra Norge er disse gigantiske, og noen av dem har over 200 butikker. Her finner man altså hva enn man skulle trenge til gode priser.

Prahas uteliv

Praha er også en by som er kjent for et godt uteliv, og med ølpriser så lave som 6-7 kr per halvliter er det lov å kose seg med noen glass på kvelden. Tsjekkia er også kjent for å ha utrolig godt øl, så bestill en lokal øl når du først skal drikke. Dersom du er glad i å feste er det en rekke gode utesteder i byen, som Duplex Restaurant & Club eller Karlovy Lazne. Begge disse er gode nattklubber hvor du garantert kommer til å kose deg! Les mer om priser på alkohol i Praha.

Spis godt på tur. I Praha spiser du ekslusivt for en billig penge.

hva-bor-du-gjore-praha-severdigheter

En annen ting du må gjøre når du er i Praha er å spise en treretters middag på en fin restaurant. Dette høres kanskje dyrt ut, men koster ofte ikke stort mer enn en hundrelapp per person. Her kan man altså få gourmetmat for mindre enn det koster for en Big Mac her hjemme! Kombiner dette med en flaske dyr vin og godt selskap, så blir det garantert god stemning og et minne som vil vare lenge.

Historiske bygninger og museer

Praha er også en by med mye historie, og det er fint å vandre rundt og se på de gamle bygningene mens du leser deg litt opp på hva som faktisk har skjedd i denne byen. Noe av det fine med Praha er at så mange av bygningene fortsatt ser veldig gamle ut, og det er veldig vanlig å beholde eksteriøret når man pusser opp kjøpesentre eller butikker.

Når du har fått utforsket byen kan du ta en tur innom et museum, og et av de mest populære museene i Praha er kommunistmuseet. Museet ligger veldig sentralt til i handlegata Na Příkopě, og tar knappe femtilappen i inngangspenger. Her kan du lese om den mørke fortiden til Tsjekkia, og se flere historiske gjenstander knyttet opp til denne tiden. Dette museet anbefales sterkt, da det er veldig lærerikt i forhold til hvordan folk faktisk hadde det i Tsjekkia under tidligere tidsepoker. Du kommer garantert ut som et mer reflektert menneske enn når du gikk inn.

Hvis du vil ha en litt annerledes dag kan du stikke til Zoo Praha. For litt over 50 norske kroner kan du være i dyrehagen hele dagen og se på over 4 000 dyr. Zoo Praha har flere ganger blitt kåret høyt oppe på topp 10-lister over verdens beste dyrehager, og kan by på en artig og lærerik erfaring som passer for folk i alle aldere.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *