Festivaler - dukketeater og forestillinger i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Festivaler – dukketeater og forestillinger

Praha er ikke bare Tsjekkias største by og hovedstad, den er også en av de største festivalbyene i Europa. Det går en eller annen festival av stabelen stort sett hele året rundt, og allerede første uken i januar blir den første arrangert. Den verdenskjente Vinterfestivalen i Praha byr på alt fra den fineste opera til klassisk musikk og ballett.

Noe senere på våren arrangeres den internasjonale filmfestivalen, straks etterfulgt av den internasjonale dokumentarfilmfestival, og som om ikke det er nok, så arrangeres det også en tv-festival.

Sigøynere og dukketeater

Det bor mange sigøynere i Tsjekkia, og som seg hør og bør har også disse fått sin egen festival. Den holdes hvert år i mai måned, og er full av konserter, teater, seminarer, dans og for ikke å glemme et fantastisk sigøyneropptog.

Ettersom Praha har sin egen dukketeaterskole, faller det seg naturlig at også disse arrangerer en festival, dukketeaterfestivalen. I motsetning til hva mange tror er ikke dukketeater utelukkende for de aller minste, og denne kunstarten har lange tradisjoner i byen.

Fargerike deltakere fra løpet Praha Color Run.

festival-arrangement-praha

Det skrevne ord og musikk

Liker man bøker kan man delta på Forfatterfestivalen, eller hva med Shakespeare Sommerfestival, hvor flere av de kjente stykkene fremføres. Dette er den største utendørs teaterfestivalen i Tsjekkia, grunnlagt av den tidligere presidenten, Vaclav Havel som for øvrig også er en verdenskjent forfatter.

Musikalsk sett vrimler det av festivaler i Praha. Alt fra klassisk musikk til egen jazzfestival, og et av høydepunktene som tiltrekker seg gjester fra hele verden er festivalen for musikk fra barokken og renessansen. Her fremføres tidsriktig musikk på tidsriktige instrumenter. Les for øvrig mer om hva annet som skjer i Praha.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *