Konsert og forestillinger | Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Konsert og forestillinger

Praha har et av verdens beste symfoniorkestre, og er man på besøk i byen faller det seg naturlig at man får med seg minst én konsert mens man er der.

Et av de beste stedene å overvære en konsert er i Rudolfinum, hvor også det nasjonale Filharmoniske orkester har holdt hus siden tidlig på 1940-tallet.

Beste måten å skaffe billetter til en konsert her på, er ved å møte opp personlig i billettluken. Da kan man velge blant flere konserter, og man kan både se og velge blant flere sitteplasser. Et godt tips er å forsøke å få balkongplass midt i mot scenen.

Verdens største

Foretrekker man derimot de noe mere rockete alternativene, bør man undersøke mulighetene for hvilke konserter som går av stabelen på den kjente Strahovstadionen.

Strahovstadionen er verdens nest største idrettstadion, og sannsynligvis verdens største arena for utendørskonserter. Ikke mindre enn 220.000 tilskuere er det plass til, og det er hit kjente stjerner som Rolling Stones, Pink Floyd og U2 kommer for å holde konsertene sine.

Vær imidlertid oppmerksom på at billettene til de største konsertene er svært attraktive, men et godt tips er å møte opp i billettutsalget like før konsertstart da det ofte kan være uavhentede billetter som legges ut for salg.

Hva er vel bedre enn levende jazzmusikk?

jazz-konsert-arrangement-begivenhet-praha

Intimt og hyggelig

Over hele byen finnes det også flere mindre scener i blant annet jazzklubber, barer og puber, og her er det ofte mulig å høre lokale, forholdsvis ukjente artister. Som regel er det en symbolsk sum i inngangen som går til bandet eller artisten. Les også mer om Prahas alternativer innen festivaler.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *