Praha Flyplass Václav Havel | Prahatips.no
  • Meny
  • Meny

Praha Flyplass Václav Havel

Prahas flyplass Václav Havel ligger omkring 15 km vestover fra Praha sentrum og bærer forkortelsen (flyplasskode) PRG. Flyplassen vant i 2008 prisen for beste østeuropeiske flyplass i World Airport Awards. Les her for å se hvordan du kommer deg fra flyplassen og til Praha sentrum.

Årlig benytter ca 11-12 millioner reisende seg av flyvinger fra og til Prahas flyplass Václav Havel. Flyplassen har direkte flyvninger til ca 130 destinasjoner som fordeles på omlag 50 flyselskaper.

Tax-free og shopping

På Václav Havel finner du flere ulike tax-free forretninger som alle tilbyr et bredt utvalg vin, brennevin, sigaretter, parfymer og kosmetikk. Se da spesielt etter «Aelia duty free» og «Dufry shop». Ved ankomst fra Norge kan du handle tax-free varer på flyplassens tax-free forretning for ankomst.

Ikke bare kan du kjøpe øl og røyk før på Prahas flyplass, men en rekke butikker med klær, mote, bøker og smykker. Eksempler på butikker som finnes på Prahas flyplass er Armani, Hugo Boss, Sergio Tacchini, Tommy Hilfiger og klokkeforretningen Paradox. Flere av tax-free butikkene er døgnåpne så det er alltid en mulighet for å få med seg kvota.

Saken fortsetter under bildet.

praha-flyplass-innsjekking-skranke

Når det gjelder parkering på flyplassen finnes det et stort utvalg parkeringsplasser, både for å slippe av passasjerer, men også parkering for kortere og lengre tidsrom.

På flyplassens avgangshaller står det 25 ulike innsjekkingsautomater som gjør innsjekkingen før avreise mye enklere. For øvrig kan også flere av reiseselskapene tilby innsjekking over nettet eller ved bruk av mobil. Dersom ingen av de overnevnte innsjekkingsmetodene er noe for deg finnes det også selvfølgelig den tradisjonelle innsjekkingsskranken.

Se priser, rutetider og hvilke flyselskaper som flyr.

Se også oversikten over attraksjoner i Praha.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *