Slik er været i Praha når du reiser dit | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Været i Praha

For å lettere kunne bestemme deg for hva kofferten skal inneholde kan det være en fordel å vite litt om hva slags vær og hvilke temperaturer du kan forvente når du besøker Praha. I likhet med Norge har Praha noen praktfulle somre, men med en høyere temperatur enn i Norge. Vinteren i Praha er mild og god, med januar som den kaldeste måneden.

Sommer og vår i Praha

Sommeren er definitivt den beste tiden å besøke Praha om du liker varme dager med mye solskinn, fortauskaféer med uteservering og lettkledde, vakre mennesker. I juni, juli og august kan du vente deg temperaturer med gjennomsnitt på 21-23 grader og solskinn i opptil 12 timer om dagen.

sommer Praha vaer klima temperatur Tsjekkia juni juli august

Vårsesongen fra mars til mai viser deg Praha mens blomstringen er i full gang. I mars finnes det ikke snø i gatene og du kan heller nyte vårsol, vårglad lokalbefolkning og temperaturer rundt 10 grader i mars, 15 grader i april og 20 grader i mai.

Høst og vinter i Praha

Høstmånedene september, oktober og november vil gi deg temperaturer på henholdsvis 20 grader i september, 15 grader i oktober og 6-7 grader i november. Merk at dette er gjennomsnittstemperaturer og ikke maksimumstemperaturer. Du kan like gjerne oppleve en deilig novemberdag der kun t-skjorte holder.

Vakre høstfarger preger Praha:

vaer-temperatur-klima-praha

Vinterstid går du en særdeles vakker tid i møte der det kan komme lette snøfall som kun er med på å gi Praha et enda vakrere særpreg. Byen er verdenskjent for sin eldre og elegante arkitektur som kler et tynt snølag utmerket. Gjennomsnittstemperaturen i desember, januar og februar vil ligge på noen plussgrader, med noen perioder der temperaturen synker under null. Selv om snø kan forekomme i Praha kommer det aldri av slik størrelse at det danner seg brøytekanter langs byens veier og dypt slapseføre.

Måned for måned – temperaturer fra januar til desember

Vi har her hentet tall fra Holiday-weather som viser at været statistisk sett ser slik ut, måned for måned:

Merk: Dette angir et gjennomsnitt av temperaturer og værforhold og følgelig kan du godt oppleve dager som både strekker seg langt over og langt under gjennomsnittet.

Været i januar:

Gjennomsnittstemperatur: -1
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -4 til 2 grader.

Været i februar:

Gjennomsnittstemperatur: 1
Normalt 3 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 12 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -3 til 4 grader.

Været i mars:

Gjennomsnittstemperatur: 4
Normalt 5 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 16 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 0-8 grader.

Været i april:

Gjennomsnittstemperatur: 9
Normalt 6 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 17 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 4-14 grader.

Været i mai:

Gjennomsnittstemperatur: 13
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 17 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 8-18 grader.

Været i juni:

Gjennomsnittstemperatur: 16
Normalt 9 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 17 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 11-21 grader.

Været i juli:

Gjennomsnittstemperatur: 18
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 18 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 13-23 grader.

Været i august:

Gjennomsnittstemperatur: 17
Normalt 8 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 16 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 12-23 grader.

Været i september:

jennomsnittstemperatur: 14
Normalt 6 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 15 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 9-19 grader.

Været i oktober:

Gjennomsnittstemperatur: 13
Normalt 4 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 16 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 5-13 grader.

Været i november:

Gjennomsnittstemperatur: 3
Normalt 2 timer med sol i gjennomsnitt per dag. 17 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet 1-6 grader.

Været i desember:

Gjennomsnittstemperatur: 0
Normalt 1 time med sol i gjennomsnitt per dag. 14 dager med regn i løpet av måneden. Forvent at temperaturen ligger i sjiktet -2 til 2 grader.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *