Reiseguide for Praha: 10 tips til ting du må se
  • Meny
  • Meny
Reiseguide for Praha

Reiseguide for Praha: 10 tips til ting du må se

Det er ikke uten grunn at Praha regnes for å være en av de mest populære byene i Europa å feriere i, ikke minst på grunn av den store mengden av severdigheter som finnes der. Praha har flere populære attraksjoner å skilte med, og alt fra moderne museer som for eksempel voksmuseet og torturmuseet til gamle bygninger og andre spennende ting. Her kommer en liten oversikt over ti av severdighetene man bør få med seg under et besøk i byen.

1. Karlsbroen

Selve symbolet på Praha. Den 520 meter lange broen over elven Vltava ble bygget allerede i 1357 og var i nesten 400 år eneste muligheten for å komme fra øst til vest i Praha. I dag er broen et av de best besøkte turistmålene og full av gjøglere og gateselgere.

2. Slottet

Prazsky Hrad Slottet Praha bygning attraksjon guide

Borgen som startet det hele, og er grunnlaget for at Praha ligger der den ligger. Bygget så tidlig som på 800-tallet, strategisk plassert over Vltava. Var lenge sentrum i den gamle bydelen, og først på 1300-tallet ble bygrensen utvidet og hovedstaden anlagt. I dag gjør borgen tjeneste som residens for blant annet presidenten. Få med deg vaktskiftet.

3. Det Gamle Rådhus

Det gamle radhus Praha astronomiske klokke severdighet

Oppført i 1338, men den virkelige severdigheten er påbygget fra 1490. Da fikk det nemlig et astronomisk ur som til visse tider viser en hel liten forestilling.

4. Det Gyldne Smug

Det Gyldne Smug gylne Praha bygninger smuget golden lane

Egentlig var dette en liten gatestubb bygget helt inntil borgmuren, og det var her forskjellige gullsmeder og smykkemakere bodde frem til slutten av 1600-tallet. Derav navnet. På 1800-tallet besto området imidlertid stort sett av slum og på midten av 1900-tallet flyttet de siste beboerne og hele gaten ble restaurert og består nå hovedsakelig av souvenirbutikker. Blant annet bodde Franz Kafka her i nummer 22 – i 1916 og 1917.

5. Krutt-tårnet

Krutt tarnet Praha Powder Tower guide attraksjon

Opprinnelig en av flere innganger til byen, og som navnet tilsier var det en periode på 1600-tallet det ble oppbevart krutt i tårnet. Selve tårnet ble bygget på 1200-tallet, har en høyde på 65 meter og en flott utsiktsplattform på 44 meter hvorfra man kan nyte utsikten over Praha om sommeren.

På toppen av Praha ligger det verdenskjente Slottet.

guide-praha-reiseguide-tips-anbefalt

6. Petrinhøyden

Petrin Petrinhoyden topp utsikt Praha bygg

Liker man høyder bør man også ta turen opp til Petrinhøyden, hvor man kan se en liten kopi av Eiffeltårnet i Paris. Tårnet ble bygget til en landsutstilling i 1891 og man kan enten spasere opp til toppen eller ta en kabelbane.

7. Den jødiske kirkegården

den jodiske kirkegarden Praha jodedommen gravplass

Denne kjente kirkegården ligger i det jødiske kvarteret og er en svært populær severdighet. Den var i drift i 300 år frem til den siste begravelsen i 1787, og selv man kun kan se 12.000 gravsteiner der i dag så regner man med at de gravla de avdøde lagvis så det ligger over 100.000 begravet på kirkegården.

8. Vaclavske Namesti

vaclavske Namesti Praha plass samlingspunkt turguide

Prahas hovedgate. Denne gaten bør vandres i sin fulle lengde. Først på den ene siden, og så på den andre. Her ligger hoteller, butikker og alskens spennende bygninger side om side, og det er mer enn rikelig å se på. Det er også her man finner flere av byens kasinoer, og om sommeren ligger fortauskafeene på rekke og rad og det er hit fiffen går for å se og bli sett.

9. Nasjonalmuseet

nasjonalmuseet Praha kunstmuseum attraksjon guide

For enden av Vaclavske Namesti ligger Nasjonalmuseet som inneholder en rekke samlinger fra hele Tsjekkia. Skulle man imidlertid ikke være interessert i å betale for inngangen, kan man nyte den fantastiske bygningen utenfra.

10. TV-tårnet

Zizkov TV tarn Praha attraksjon severdighet

Dette tårnet er synlig fra over stort sett hele byen, og man har da følgelig en tilsvarende utsikt fra toppen. Verdt en tur men vær forberedt på stor pågang i høysesongen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *