Reiseguide for Praha: 10 tips til ting du må se
  • Meny
  • Meny
Reiseguide for Praha

Reiseguide for Praha: 10 tips til ting du må se

Det er ikke uten grunn at Praha regnes for å være en av de mest populære byene i Europa å feriere i, ikke minst på grunn av den store mengden av severdigheter som finnes der. Praha har flere populære attraksjoner å skilte med, og alt fra moderne museer som for eksempel voksmuseet og torturmuseet til gamle bygninger og andre spennende ting. Her kommer en liten oversikt over ti av severdighetene man bør få med seg under et besøk i byen.

1. Karlsbroen. Selve symbolet på Praha. Den 520 meter lange broen over elven Vltava ble bygget allerede i 1357 og var i nesten 400 år eneste muligheten for å komme fra øst til vest i Praha. I dag er broen et av de best besøkte turistmålene og full av gjøglere og gateselgere.

2. Prazsky Hrad. Borgen som startet det hele, og er grunnlaget for at Praha ligger der den ligger. Bygget så tidlig som på 800-tallet, strategisk plassert over Vltava. Var lenge sentrum i den gamle bydelen, og først på 1300-tallet ble bygrensen utvidet og hovedstaden anlagt. I dag gjør borgen tjeneste som residens for blant annet presidenten. Få med deg vaktskiftet.

3. Det Gamle Rådhus. Oppført i 1338, men den virkelige severdigheten er påbygget fra 1490. Da fikk det nemlig et astronomisk ur som til visse tider viser en hel liten forestilling.

4. Det Gyldne Smug. Egentlig var dette en liten gatestubb bygget helt inntil borgmuren, og det var her forskjellige gullsmeder og smykkemakere bodde frem til slutten av 1600-tallet. Derav navnet. På 1800-tallet besto området imidlertid stort sett av slum og på midten av 1900-tallet flyttet de siste beboerne og hele gaten ble restaurert og består nå hovedsakelig av souvenirbutikker. Blant annet bodde Franz Kafka her i nummer 22 – i 1916 og 1917.

5. Krutt-tårnet. Opprinnelig en av flere innganger til byen, og som navnet tilsier var det en periode på 1600-tallet det ble oppbevart krutt i tårnet. Selve tårnet ble bygget på 1200-tallet, har en høyde på 65 meter og en flott utsiktsplattform på 44 meter hvorfra man kan nyte utsikten over Praha om sommeren.

På toppen av Praha ligger det verdenskjente Slottet.

guide-praha-reiseguide-tips-anbefalt

6. Liker man høyder bør man også ta turen opp til Petrinhøyden, hvor man kan se en liten kopi av Eiffeltårnet i Paris. Tårnet ble bygget til en landsutstilling i 1891 og man kan enten spasere opp til toppen eller ta en kabelbane.

7. Den jødiske kirkegården ligger i det jødiske kvarteret og er en svært populær severdighet. Den var i drift i 300 år frem til den siste begravelsen i 1787, og selv man kun kan se 12.000 gravsteiner der i dag så regner man med at de gravla de avdøde lagvis så det ligger over 100.000 begravet på kirkegården.

8. Vaclavske Namesti. Prahas hovedgate. Denne gaten bør vandres i sin fulle lengde. Først på den ene siden, og så på den andre. Her ligger hoteller, butikker og alskens spennende bygninger side om side, og det er mer enn rikelig å se på. Det er også her man finner flere av byens kasinoer, og om sommeren ligger fortauskafeene på rekke og rad og det er hit fiffen går for å se og bli sett.

9. For enden av Vaclavske Namesti ligger Nasjonalmuseet som inneholder en rekke samlinger fra hele Tsjekkia. Skulle man imidlertid ikke være interessert i å betale for inngangen, kan man nyte den fantastiske bygningen utenfra.

10. TV-tårnet. Dette tårnet er synlig fra over stort sett hele byen, og man har da følgelig en tilsvarende utsikt fra toppen. Verdt en tur men vær forberedt på stor pågang i høysesongen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *