Tips til overnatting i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Overnatting i Praha

Den tsjekkiske hovedstaden kan skilte med en lang rekke rimelige og sentrale overnattingsalternativer som gjør reise og nye opplevelser til en fryd for lommeboka, såvel som sinnet.

Hotell i Praha

Prahas hoteller kommer i alle stilarter og kategorier, enten du vil ha billige og rustikke hotellrom til pompøse og ekstravagante. En natt på hotell i Praha for to personer kan du få fra like under 300 kroner.

For sentral overnatting burde du satse på å finne et hotell som ligger under området som kalles Praha 1. Dette er området som omfatter Gamlebyen (Stare Mest) og Mala Strana. Mens Gamlebyen er kjent for å være det geografiske sentrum med Karlsbroen og Det jødiske kvarter, er Mala Strana området på andre siden av elven Vltava med starten på åssiden opp mot Slottet i Praha. Her finnes også de mer herskapelige områdene av Praha med flotte restauranter og stilfulle kaféer.

Det finnes ingen virkelige dårlige områder i Praha som burde unngås til det fulle, men vis varsomhet dersom du ferdes ved Wenceslasplassen og rundt togstasjonen midt på natta.

Se hvor mye du må betale for hotellrom i Praha

Leie leilighet i Praha

Leilighet vil gi deg svært mange kvadratmeter for pengene sammenlignet med hotellrom og finnes i alt fra små studioleiligheter til leiligheter på flere hundre kvadratmeter. Sentrale leiligheter i Praha på 50-70 kvadratmeter kan du få ned i 250-300 kroner per natt.

Hostels i Praha

Den aller billigste overnattingen i Praha får du ved å sjekke inn på et hostel. Rommene på Prahas hostels er gjerne utstyrt med 4-10 enkeltsenger og med priser fra 150 kroner per natt. Til tross for at hostels har et visst preg av «sovesal» er det også en flott måte å komme i kontakt med andre reisende. Sosiale aktiviteter i fellesområdene og pub-til-pub runder er også svært vanlig blant hostelskunder.

Les også om billige hoteller i Praha og anbefalte hoteller i Praha.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *