Åpningstider i Praha (Oppdatert 2019) | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Åpningstider i Praha

Noe av sjarmen med å besøke et nytt reisemål er det å stikke hodet innom de lokale butikkene for å se hva shoppingverdenen har å by på. Det er selvfølgelig surt å dra for så å finne ut at åpningstidene ikke er slik man forestilte seg. Slapp av, det er ingen fare for nettopp dét.

Men hvordan er så åpningstidene i Praha? Vi har tatt en titt på de aller mest essensielle. Merk at dette er generelle retningslinjer. Variasjoner kan selvfølgelig forekommer, særskilt på helligdager og spesielle merkedager.

Butikker:

Mandag – fredag: 08.00/10.00 – 18.00/19.00

Større supermarkeder pleier å holde åpent til 22.00. Søndager er flere butikker stengt, men noen har åpent. Dette gjelder spesielt butikker som har god omsetning i områder med mye turister, samt kiosker og suvernirbutikker.

Åpningstider for kjøpesentre:

Mandag – lørdag: 09.00 – 21.00/22.00
Søndager: De fleste kjøpesentre har søndagsåpent, men gjerne med noe begrensede åpningstider. Åpningstidene til eksempelvis kjøpesenteret Palladium finner du her.

Alltid gode shoppingmuligheter på kjøpesenteret Palladium.

apningstider-kjopesenter-praha-palladium

Banker:

Mandag – fredag: 09.00 – 17.00

Restauranter:

Mandag – søndag: 11.00 – 23.00/24.00

Uteliv:

Puber:
De fleste pubene åpner rundt kl. 11 og stenger ca. 22.00 – 23.00.

Barer:
Åpningstidene til barene varierer sterkt, men størsteparten åpner gjerne rundt kl. 12 og stenger ca. kl. 01.00 – 02.00. Fredager og lørdager har som regel utvidede åpningstider. Enkelte barer stenger faktisk aldri.

Nattklubber/diskotek:
Majoriteten av nattklubbene åpner omlag 22.00 og holder åpent til 03.00 eller 05.00. Som med barene er dessuten åpningstidene i helgene lengre enn ukedagene. Torsdag, fredag og lørdag er nesten uten unntak de beste utelivsdagene.

Påske:

Første og andre påskedag danner grunnlaget for selve helligdagsperioden under påsken i Tsjekkia. De fleste museer, severdigheter og restauranter holder normale åpningstider under disse dagene dersom de normalt sett er åpne på søndager. Flere butikker er stengt, mens kiosker og supermarkeder opererer med åpningstidene de ellers ville hatt på søndager. Bank og postkostor holder stengt.

Pinse:

Andre pinsedag er ikke helligdag i Praha. Du kan derfor forvente å finne normale åpningstider i pinsen.

Jul:

Julaften i Tsjekkia feires den 24. desember. Denne dagen kan du forvente å se svært begrensede åpningstider, både når det gjelder restauranter, kafeer og butikker. Jeg vil derfor anbefale at du reserverer bord dersom du ønsker å spise ute på julaften i Praha.

25. og 26. desember, samt 1. januar er helligdager. Til tross for dette er de aller fleste museer, attraksjoner, kafeer, barer og restauranter åpne. Dette kan i høy grad forklares med at Praha er en svært populær turistby, og således gir det god omsetning å holde oppe disse dagene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *