Gode og anbefalte butikker i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Gode og anbefalte butikker

Praha er en fantastisk by å handle i, og det er nesten ikke den ting man ikke kan få tak i. Er man imidlertid ute etter varer av god kvalitet, kan man velge mellom importerte varer, eller lokale varer. De importerte varene finner man typisk i kjedevarebutikker man kjenner hjemmefra, men de tsjekkiske produktene står ikke tilbake for disse. Heller tvert i mot.

Tsjekkia er faktisk storprodusent av en mengde merkevarer av god kvalitet, og blant de mest kjente varene finner man tøy, sko, og ikke minst krystallvarer og smykker.

Godt og lokalt

Er man på jakt etter tøy, skal man holde øynene oppe etter butikker med navnet “Kenvelo”. “Kenvelo” minner litt om Hennes & Mauritz i stil og interiør, men utvalget er betraktelig større og bredere. Den yngre garde vil finne glede i et besøk i en butikk fra kjeden “Newyorker” som fører et noe mer hipt utvalg tøy.

På jakt etter litterære godbiter.

gode-anbefalte-butikker-shopping-praha

“Bata” er Tsjekkias mest kjente skomerke, og de fleste har kanskje også stiftet kjennskap til merket andre steder i verden også. “Bata” har en seks(!) etasjer høy butikk på Václavské Nám, vis à vis museet. Her selges også andre lærvarer som vesker og belter.

Smykker og krystaller

Praha er verdensberømt for sine flotte krystaller, som har vært fremstilt i byen i generasjoner. Alt fra karafler til lysekroner og vinglass, og “Celetná Crystal” er den rette butikken for dette.
Gull og smykker generelt har alltid vært forholdsvis rimelig i Praha, og “Ceský Granát” og “Halada” er to velrennomerte butikker innen denne bransjen. Les gjerne guiden om vintage i Praha også.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *