Tips til butikker i Praha med vintageklær | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Tips til butikker i Praha med vintageklær

Det å vandre langs Prahas gater på jakt etter skatter fra fortiden er noe enhver vintagefantast virkelig vil elske. De eldre, brosteinsbelagte gatene, samt bygårdenes gotiske arkitektur tilfører skattejakten etter secondhand-varer en meget spennende piff. Praha har det aller meste, enten du er ute etter smykker fra 40-tallet, designvesker fra 50-tallet eller lette blomsterkjoler fra 70-tallet.

I en av Gamlebyens små sidegater ligger Bric a Brac, en intim vintageforretning med slitent tregulv og mengder av interessante accessories. Kanskje ikke det rette stedet om du er ute etter klær, men forretningen fører en rekke gamle klokker, stokker, halskjeder, armbånd og antikviteter som egner seg til hjemmet. Hva med å friske opp leiligheten med en gammel skrivemaskin, eller plakater fra 50-tallet?

Kjendisenes favorittbutikker

Accessories av høy kvalitet finner du også hos “Galerie Art Deco”, en av butikkene Johnny Depp visstnok skal ha besøkt mens filmcrewet gjorde opptak i byen. Spesielt ypperlig om du er ute etter kvalitetssmykker fra 20- og 30-tallet. Innehar også en akseptabel mengde hatter, broderte produkter og blondehansker. Herrer på utkikk etter vintagejeans skal ta turen til “Šatna” som holder til i Gamlebyen. Butikkens primærområde er først og fremst jeans i alle former og kvaliteter, samt skinnjakker, men du vil også finne et lite utvalg t-skjorter og sko.

Praha har plenty med gode alternativer innen vintage.

praha-vintage-butikker

Dersom ikke høy pris er noe problem kan du vurdere og stikke snuta innom “Toalette”, en av de mer eksklusive forretningene innen vintagesjangeren. Butikken er kjent for å tiltrekke seg flere kjente fjes fra underholdningsbransjen, mye på grunn av vareutvalget, men også grunnet den gunstige plasseringen i Prahas teaterdistrikt. Stedet å dra om du er ute etter vakre silkeskjørt, hatter, vesker, strikkede sjal, høye hæler og plagg med polkamønster. Les for øvrig mer om shopping i Praha.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *