Priser på uteliv og alkohol i Praha (Oppdatert 2019) | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Priser på uteliv og alkohol i Praha

Store deler av Øst-Europa er kjent for ekstremt billig øl. Praha er slettes intet unntak fra denne regelen.

Setter man billig alkohol som et positivt kriterie for valg av reisemål kommer Praha særdeles godt ut. Du har sikkert hørt om Pilsner Urquell, et av Tsjekkias aller mest kjente ølbryggerier. Sannheten er at selv de mest vanlige øltypene til Pilsner Urquell holder svært høy kvalitet.

Til tross for at de gode gamle bryggeriene fortsatt innehar en markant rolle på markedet, ser man store forandringer. Stadig flere mikrobryggerier melder sin ankomst. Da man tidligere hadde så få som 30-40 ølbryggerier i hele landet vil man i dag kunne velge og vrake blant mange hundre. Det er nettopp dette mangfoldet som gjør Tsjekkia, og da især Praha, til et godt reisemål for deg som er glad i øl.

Priser på øl i Praha

Praha og Tsjekkia i sin helhet er spesielt kjent for sitt gode øl. Gjennom århundrer har tsjekkerne spesialisert sin ølbrygging og har kommet frem med kjente merker som Pilsner Urquell, Gambrinius og Budvar (som ikke har noe til felles med Budweiser overhodet).

For en halvliter på en av Prahas sjarmerende barer og puber kan du regne med å betale fra seks kroner for en halvliter og opp til ca 20 kroner på de dyreste pubene.

Bare prisen på øl er mer enn god nok grunn for å bestille billett på første fly til Praha! Prisen for en 0.33 liters flaske med øl er i mange tilfeller dyrere enn en halvliter med fatøl. Her kan det med andre ord lønne seg å kjøpe stort.

Praha og øl hører sammen som hånd i hanske.

ol-alkohol-drikkevarer-praha

Om du kjøper øl på butikken kan du regne med å betale ca. 6 kr for en halvliters boks. Kjøper du importert glassflaske med pils koster det omlag det dobbelte. Vin fra butikk og kiosker ligger på rundt 30 kroner per flaske for de billigste.

Priser på drinker i Praha

På de rimelige pubene kan du få et shot med sprit for kun 7-8 kroner. Vil du ha en drink som vodka/battery kommer du unna med ca. 20 kroner. Hos mest populære utestedene vil prisen fort doble seg uten at det virker avskrekkende på nordmenn som er vant med priser på drinker som fort kan strekke seg nærmere 150 kr.

Aldersgrensen for å kjøpe alkohol i Praha

Aldersgrensen for kjøp av øl, vin og sprit er på 18 år i Tsjekkia. Dette gjelder både i butikk og på byen. For øvrig er det ulovlig å kjøpe alkohol til mindreårige, men det å innta alkohol har ingen aldersgrense.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *