Karlsbroen i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Karlsbroen i Praha

Karlsbroen er kanskje den aller mest kjente broen i Tsjekkias hovedstad med en total lengde på 515.8 meter. Den ble ferdig bygget i 1402 etter å ha startet sin byggeperiode i år 1357. Karlsbroen strekker seg over elven Vltava (på tysk: Moldau) og heter på tsjekkisk «Karluv most».

Karlsbroen er bygget i gotisk byggestil og binder sammen Gamlebyen (Old Town) og Malá Strana. Broen er kun forbeholdt fotgjengere og ikke motoriserte kjøretøyer. For å styrke byggingen av broen sies det at det ble brukt eggeplommer i mørtelen.

Karlsbroens historie

Frem til år 1342 var det Judithbroen som stod der Karlsbroen står i dag. Judithbroen ble rammet av en flom og kollapset. Praha hadde sin verste flom på 500 år i 2002, men selv denne flommen var ikke nok til å rikke ved Karlsbroen.

På hver side av Prahas Karlsbroen står det et tårn. På siden ved Gamlebyen står tårnet Staroměstská vez og på siden ved Malá Strana står tårnet «Malostranska vez». Disse tårnene kan benyttes for utsikt og oversikt over Praha og broen i sin helhet.

Alltid yrende folkeliv på Karlsbroen med kunstnere og musikere:

karlsbroen-kunstnere-musikere-praha-attraksjoner

I det 17.århundre ble det plassert ut en rekke statuer langs Karlsbroen. Nå er mange av orginalene blitt erstattet med kopier og orginalene kan du finne på Lapidarium – som er et museum som tar for seg steinskulpturer fra det 11. – 19. århundre.

Besøke Karlsbroen

Når natt blir til morgen forvandles Karlsbroen fra et rolig område til et område fullt av liv med kunstnere, malere og andre som vil vise frem og selge sine arbeider. En av de aller beste tidene for et besøk ved Karlsbroen er ved solnedgang. Da kan du skue opp mot Prahaborgen og se hvordan nattehimmelen står i kontrast mot den fullt opplyste borgen.

Se oversikten over andre severdigheter i Praha.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *