Levekostnader i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Levekostnader i Praha

Et overslag når det gjelder prisnivået i Praha er spesielt nyttig dersom du flytter til Praha over en lengre periode og trenger et grovt budsjett å forholde deg til. Likeså kan det være kjekt med en oversikt over hva du må betale for ulike tjenester, restaurantbesøk og sosiale sammenkomster.

Leilighetspriser i Praha

Dersom du sammenligner Praha og Oslo finner du ut at det er mye å hente på leilighetsprisene i Praha kontra Oslo. I gjennomsnitt ligger prisen for leie av leilighet i Praha hele 51 % billigere enn Oslo. For en leilighet midt i sentrum av Praha med et soverom og grei standard kan du regne med å betale rundt 4.500-5.000 kr per måned. Utkanten av Praha sentrum ligger fort 30-40 % billigere enn sentrum. Tenker du på kjøp av leilighet i Praha kan du estimere priser som ligger på ca halvparten av hva du må betale i Oslo.

Priser på mat i Praha

Kostnadene på dagligvarer i matvarebutikker ligger ca 65 % lavere enn Norge. For å nevne noen praktiske eksempler ligger blant annet prisen på en liter melk på ca fem kroner, tolv egg får du for en tier, og en halvannen liter med flaskevann får du til et par kroner.

Ta gjerne en tur på elvecruise under ditt opphold i Praha.

levekostnader-praha-leilighet-mat

På restaurant ligger prisene hele 70 % lavere enn i Oslo. Dette gjør det spesielt gunstig dersom du er glad i å spise ute og vil smake hva det tsjekkiske kjøkkenet har å by på. For et måltid på en ganske rimelig restaurant kan du fort betale så lite som 25-30 kroner. En halvliter øl får du til latterlige ti kroner. Prisene på alkohol og øl er spesielt gunstig i Praha dersom du er glad i disse nytelsene.

Sosialt og faste utgifter

Transportkostnader i Praha ligger fort 70 % billigere enn i Norge. En enveisbillett får du ned i 8 kroner og et månedskort koster deg omkring 150-170 kroner. Med taxi kommer du meget langt med kun 40 kroner.

Prisene på strøm og andre faste utgifter ligger på det halve av norske priser. Prisen for internett i Praha ligger på omkring 150 kroner per måned for de billigste linjene. Om du vurderer å kjøpe deg bil i Praha så kan du regne med å betale halvparten av hva du ville betalt i Norge. En voksenbillett til kinoen får du til 45 kroner.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *