Hva bør du kjøpe i Praha? | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Hva bør du kjøpe i Praha?

Avhengig av hva du er interessert i har Praha noe for enhver gane og smak. Er du ute etter mer uvanlige ting så kan du ta turen inn en av de mange skjulte dørene, gangene og bakgatene i Lesser Town eller Gamlebyen. Her finnes masse små butikker som kan tilby varer utenom det vanlige, ofte lokalproduserte.

Tsjekkisk porselen

Av anbefalte ting å ta med seg hjem kan det nevnes treleker, keramikk, porselen, krystall og bohemsk glass. Det tsjekkiske porselenet er verdenskjent for sin unikhet og kvalitet. Let spesielt etter markeder og varehus som ligger i nærhet til de typiske turiststedene.

Er du interessert i klassisk musikk kan du raske med deg mye spennende verker fra tsjekkiske komponister utgitt i CD-form. Herunder verker fra f.eks Dvorak, Smetana, Martinu og Janacek.

Kunst

Av kunstobjekter kan du finne mye interessant hos Art Deco Galerie (adresse: 21 Michalska, Gamlebyen). Her velger du fritt blant et bredt utvalg vintage klær, antikke møbler, pyntegjentander og hatter fra 1930-1940 tallet.

Prøv også forretningen Art Decoratif (adresse: U Obecního Domu 1) som selger smykker, lamper og andre gaver. Prisen er noe høyere enn ellers i Praha, men her betaler du for utmerket håndverk, kvalitet og at arbeidet kommer fra etterkommere fra Alfons Mucha.

Artikkelen fortsetter under bildet.

billig-suvernir-praha-hva-kjope

Suvernir med hjem?

Er du ute etter en tradisjonell tsjekkisk suvernir du kan ta med hjem så burde du se etter de meget vakre håndmalte påskeeggene. Disse er vakkert dekorert og finnes oftest på markeder og i suvernirbutikker.

For den tegneinteresserte kan det være tiltrekkende å ta med seg et av akvarell og fargekritt-settene som Praha kan tilby i aller høyeste kvalitet.

Praha brennevin

Praha kan tilby flere typer godt brennevin som du aldri tidligere har smakt, men det er spesielt to stykker som burde fremheves – Becherovka og Absinthe. Becherovka er en type urtebrennevin fra Karlovy Vary som sies å skulle ha helsemessige gevinster, da spesielt for fordøyelsen. Absinthe finner du lett i butikkhyllene ved å se etter den flasken på hylla med det grønneste innholdet.

Absinthe blir ofte tatt for å være en likør, men pga at den ikke er tilsatt sukker går den som et brennevin. Absinthe er basert på urter og har en smak av anis og fennikel. Tsjekkiske ølsorter kan være et fint minne, selv om butikkene hjemme i Norge faktisk fører noen av disse.

Hva burde du ikke kjøpe i Praha?

Til slutt noen få ord om det du ikke burde kjøpe i Praha. Herunder faller ting som luksusklær og elektronikk. Her er prisforskjellen lav i forhold til norske priser.

Se også oversikten over flere av de store varehusene i Praha.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *