Ølsorter og generelt om øl i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Ølsorter og generelt om øl i Praha

Lite er mer tradisjonsrikt i Praha blant befolkningen enn selve øldrikkingen. Prisene er rimelige og de lokale tar seg gjerne en kald pils mens de sitter på en av de mange utestedene, frokostkaféene eller restaurantene.

I internasjonalt perspektiv drikkes det særdeles mye øl i Praha og Tsjekkia som helhet. Hver innbygger drikker i gjennomsnitt hele 156 liter øl per år, noe som gjør at landet ligger helt i toppen på rankingen over hvilket land i verden som drikker mest øl.

Mesteparten av ølet som drikkes i Praha er brygget på håndplukket humle og går under kategorien pils. Den aller mest kjente ølsorten i Praha er den verdenskjente Pilsner Urquell. Pilsner Urquell er brygget i Plzen, vest i Tsjekkia. En annen populær ølsort i Praha er Gambrinus som også brygges i Plzen.

Baren på Prahas ølmuseum:

ol-olpriser-olsmaking-olbryggeri-praha

Prøv også ølsorten Velvet som er en noe nyere øl. Blant lokalproduserte ølsorter fra Praha finner du blant annet Branik og Staropramen.

Det mest eksporterte ølet fra Tsjekkia er Budvar som også kalles Budweiser Budvar. Ølet har forøvrig ingenting til felles med den amerikanske ølsorten Budweiser. Ølet startet sin brygging i 1265 og brygges den dag i dag i byen České Budějovice.

Se også oversikten over attraksjoner i Praha.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *