Disse julemarkedene i Praha er trolig byens beste - Prahatips.no
  • Meny
  • Meny

Disse julemarkedene bør du besøke

Turister fra hele verden strømmer hvert år til Praha for å oppleve de stemningsfulle julemarkedene. Byen fylles med små og store julemarkeder i perioden fra midten av november og frem til nyttår. Et kledelig snødekke er ingen garanti, men får heller komme som en god bonus.

Kjøp med deg en kopp med krydret, varm rødvin (svařené víno) som du sipper til mens du går blant de mange bodene. Vareutvalget spenner fra hjemmelaget mat, til nydelige produkter i stoff og treverk. Markedene er et vakkert sted å være på dagtid, men kanskje enda flottere om kvelden når lyktene tennes og lysene glitrer.

Glem ikke å smake på de gastronomiske, tsjekkiske fristelsene som store skinker grillet på spyd, eller de herlige julekakene. Kanskje finner du også noen vakre julekuler du kan ta med hjem?

La oss ta en titt på de ulike julemarkedene i Praha:

Wenzelsplassen (Václavské náměstí)

Sentrert i midten av byens historiske sentrum finner du Prahas nest største marked. Har et godt utvalg av leker utformet i treverk, og pyntegjenstander i glass. Sterkt representert er boder som selger produkter av jern og stål med gaver for stor og liten.

Flott mulighet for å ta med hjemmelagde gaver til kalenderen, og tsjekkiske juledekorasjoner. Smak gjerne på julespesialiteten “vánočka”, en deilig kake som kan minne litt om brioche.

Julemarkedet på de historiske bytorget (Staroměstské náměstí)

Små boder står plassert rundt omkring på det som av mange omtales som Prahas vakreste julemarked. Det travle markedet hersker blant mektig gotisk arkitektur og den verdenskjente statuen av teologen Jan Hus.

På ettermiddagen tennes markedets nydelige juletre, spekket med flere hundre lyskilder. Hver dag arrangeres livemusikk som setter den perfekte prikken over i-en til en ellers fin opplevelse.

Har et uslåelig utvalg av hjemmelagde juledekorasjoner, smykker, strikkede varer og lignende. Få med deg bodene som selger skjerf, votter og luer som holder deg varm på selv de kaldeste vinterkvelder. Kan være travelt på søndag ettermiddag.

Avstanden mellom Prahas to mest populære julemarkeder er ikke større enn at du enkelt kan få med deg begge markedene på et par timer. Du går fra det ene markedet til det andre på 10 minutter.

Republikkplassen (Náměstí Republiky)

Er du glad i autentisk tsjekkisk mat bør du nesten få med deg dette julemarkedet. Markedet er blant lokalbefolkningen kjent for å ha byens kanskje beste utvalg av tsjekkisk julemat, både innen salt og søtt.

Lukten av hjemmelagde pølser som grilles på kull er intet annet enn snacks for smaksløkene. Pannekaker med forskjellige typer fyll, og flatbrød med hvitløk, ost og tomatsaus. Vil anbefale deg å prøve Trdelník, et bakverk som stekes på tykke pinner før det dekkes med sukker og hakkede nøtter.

Smaker naturligvis ekstra godt med et glass av Tsjekkias verdenskjente øltyper, Budvar eller Pilsner Urquell.

Hvordan blir været?

Temperaturmessig pleier vi å befinne oss i sjiktet 0-5 minusgrader på denne tiden av året, med store variasjoner. Ta med deg en god vinterjakke, lue og vanter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *