Marked i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Marked i Praha

Et av de bedre markedene i Praha lyder navnet Havelske Trziste (Havel’s Market). Til tross for den noe turistaktige følelsen du får ved å besøke markedet, kan du fortsatt finne noen gode kjøp, dersom du klarer å unngå de selvlysende buksene.

Tidligere var Havels Marked for det meste preget av frukt og grønnsaker, men nåtidens marked er en salig blanding av rubbel og bit. Kirsebær, jordbær, fersken og bærkurver egner seg godt for en rask snack under byturen.

Akkurat på klesfronten vil du ikke finne de store kuppene da mye av varene er billige imitasjoner, men lærprodukter er greit representert med lommebøker, vesker og belter. Suvenirer finnes det derimot nok av, med små dukker, kosedyr, keramikkfigurer, kjøleskapmagneter og små pyntegjenstander. Utvalget postkort og blomster er også ganske brukbart.

Andre alternativer i nærheten

Selv om du ikke er av typen som liker markedshopping, finnes det flere andre aktiviteter du kan gjøre i nærområdet, mens reisefølget koser seg på markedet. Eksempelvis kan du spise på en av restaurantene og kafeene som omringer markedet, ta deg en kaffe mens du kikker på de forbipasserende, eller kanskje stikke innom Sex Machines Museum som holder til bare et par hundre meter unna. Museet er ikke så drøyt som det kanskje høres ut…

Du finner bokstavelig talt alt når du legger turen til et marked i Praha:

marked-praha-suvernirer-loppemarked

Markedet holder til midt i sentrum av Praha i kort nærhet til Wenzelsplassen, Prahas Nasjonalmuseum og flere andre attraksjoner i Praha. Med sitt brede spekter av fargerike boder kan du med fordel bruke markedet som gjenstand for bilder til feriealbumet.

Nærmeste T-banestasjon: Můstek‎

Adresse:
Havelská 13/11
Praha 1- Staré Město

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *