Wallensteinspalasset | Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Wallensteinspalasset

Ikke langt unna Slottet i Praha ligger Wallensteinpalasset med sine flotte slottshager. Byggingen av palasset startet i 1623 og varte i sju år. Palasset er bygget i barokk byggestil og huser i dag det tsjekkiske senatet.

Byggherren bak det hele var hertug Albrecht von Wallenstein, kommandør av de keiserlige styrkene. Albrecht rakk kun leve et år i palasset før han døde. Palasset ble i Wallenstein-familien inntil staten overtok bygget i 1945.

Wallensteinpalasset i dag

Den dag i dag er palasset brukt til statlige kontorer, akademi, rideskole og som museum/utstilling. Som besøkende kan du se palasset fra innsiden med alle utsmykningene, statuene og de gigantiske hallene. Hovedfløyen er på ikke mindre enn 60 meter.

Palasshagen er over fire dekar stor og er designet i italiensk stil og er pyntet med statuer laget av Adriaen de Vries. Statuene er kun kopier, da originalene ble stjålet av svenskene i 1648 og plassert i hagen til Drottningholms slott. Videre har hagen et stort lysthus, kunstig innsjø med øy og en grotte med stalaktitter.

De flotte hagene og palasset finner du ved å krysse Moldau-elven over brua Manesau Most fra sentrum. Avstanden er på ca én kilometer.

Litt av den nydelige hagen:

wallenstein-palass-hage-praha

Komme deg dit:
Ta metrolinje A til stasjonen Malostranská. Derfra er det knappe 500 meter gange til slottshagene.

Åpningstider:
Palasset:
10.00 – 16.00 (17.00 om sommeren)
Kun åpent i helgene.

Slottshagen:
Åpent fra april til oktober. Hver dag fra 10.00 – 18.00.

Mer om åpningstider og øvrig praktisk informasjon kan du finne på de offisielle nettsidene til Wallenstenpalasset her.

Koster det noe?
Nei.

Adresse:
Valdštejnské náměstí 17/4

Telefon:
+420 221 714 444

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *