De mest populære restaurantene i Praha
  • Meny
  • Meny
Mest populære restauranter Praha

De mest populære restaurantene i Praha

Praha er ikke bare hovedstaden i Tsjekkia, det er sannsynligvis også en av Europas mest besøkte storbyer. Det er til enhver tid enorme mengder turister fra hele verden i Praha, noe som gjenspeiler seg i restaurantutvalget, og det finnes bokstavelig talt noe for enhver smak – enten man er veganer eller kjøttelsker.

Wine O’Clock Shop ligger mer eller mindre midt i sentrum av Praha og er regnet som et av de beste stedene å spise i byen. Riktignok satser restauranten hovedsakelig på vin, men har et svært godt kjøkken som serverer italienske retter samt fra middelhavsområdet. Deriblant spanske tapas og andre internasjonale retter. Restauranten er ikke spesielt stor, men det er pågangen, så det kan lønne seg å reservere et bord hvis man ønsker å spise til en bestemt tid.

Rause porsjoner til rimelige priser hos byens mest populære spisesteder

Ikke så langt fra Wine O’Clock Shop ligger en annen kulinarisk perle, Divine Coffee & Wine. Denne restauranten baserer seg også på vin i kombinasjon med god mat, og da fortrinnsvis internasjonale retter med en lokal vri. Spesielt suppen anbefales, men det er også lam, kanin og annet vilt på menyen. Porsjonene er rause og prisene rimelige, og det er som regel alltid ledige bord. Ønsker man å spise som en større gruppe kan det likevel anbefales å reservere plass på forhånd.

Man reiser ikke til Tsjekkia uten å prøve det tsjekkiske kjøkkenet minst en gang under oppholdet, og da er La Rotonde en god restaurant å gjøre nettopp det i. I tillegg til typiske tsjekkiske retter har de også en del franske europeiske og internasjonale retter på menyen, men som sagt, det er tsjekkisk som er spesialiteten. La Rotonde ligger i nærheten av sentrum i Praha, og er spesielt velegnet for familier med barn.

Sjømat – i hjertet av Europa

Ristorante Pagana er noe så kuriøst som en italiensk restaurant, i hjertet av Praha i Tsjekkia, som serverer sjømat. Til tross for at Tsjekkia ligger forholdsvis langt fra nærmeste kystlinje, klarer denne lille restauranten likevel å tilby friske og delikate sjømatretter – til rimelige priser. I tillegg til sjømaten har de selvfølgelig også italienske retter på menyen, samt noen europeiske retter. En av spesialitetene som bør prøves er tun tartar med salat av sjøgress og tomatsaus.

Nydelig italiensk mat hos Ristorante Pagana:

mest-populaere-anbefalte-restauranter-praha

Det er ikke til å komme utenom at det store antall turister som hvert år besøker Praha også påvirker byen rent matmessig. Og ved siden av italienske, indiske og andre internasjonale spisesteder finner man selvfølgelig også en ekte amerikansk barbeque. BadJeffs’s Barbeque byr på ekte amerikanske grillretter, og ikke overraskende er det Spare Ribs som er deres signaturrett. Riktignok ligger restauranten et stykke utenfor selve sentrum i Praha, men det er likevel enkelt å komme dit – enten med kollektive tilbud, med en drosje eller rett og slett til fots. Anbefales.

Restauranter i Praha med Michelin-stjerne

Det stadige økte fokuset på god mat har gitt resultater i Michelinguiden. I skrivende stund finner man tre Michelin-restauranter i Praha, og seks “Bib Gourmand” restauranter (en restaurant med eksepsjonelt god mat til fornuftig pris).

Prahas tre restauranter med 1 Michelin-stjerne:

– La Degustation
– Alcron
– Field

Restauranter i Praha med “Bib Gourmand” anbefaling:
– Sansho
– Sasazu
– Maso A Kobliha
– Divinis
– Aureole
– Na Kopci

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *