Gode homobarer og homostrøk i Praha | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Gode homobarer og homostrøk

Både Praha, og Tsjekkia generelt, har en langt mer liberal holdning til homofili enn sine naboland. Noe som har medført et rikholdig natteliv med homofilt tilsnitt, med homoseksuelle av begge kjønn som et fast innslag i bybildet.

Faktisk anslås det at så mange som 600.000 av alle turistene som årlig kommer til Praha er homofile, og utelukkende kommer for å delta i det attraktive miljøet. Hvorvidt dette stemmer kan man ikke vite med sikkerhet, da de homofile etablissementene ikke nekter noen adgang, heller ikke heteroseksuelle.

Stort homomiljø

homobar-praha-uteliv-gay

I og med det store og åpne miljøet for homofile i Praha er så utadvendt som det er, er det ikke noen direkte områder som er mer utpreget homovennlige enn andre, men skal man fremheve et spesielt strøk, må det være Vinohrady og gatene omkring.

Her finner man et stort utvalg barer og nattklubber spesielt rettet mot homofile, flere av dem også eid og drevet av homoseksuelle. En av de største klubbene i Praha er Valentino, som er åpen hver dag hele uken. En avdeling av Valentino er “Geyzee…r”, men i motsetning til resten av klubben er “Geyzee…r” kun åpen noen få netter i uken.

Mange nattklubber

Ellers finner man klubber som The Saints, en engelsk klubb beliggende i nærheten av flere andre homoklubber og hoteller. Villa Mansland er et slikt homohotell, med både egen bar og restaurant. Alt tilpasset et homofilt klientell, da fortrinnsvis mannlig.

Piano Bar er et annet alternativ, men betraktelig mere rolig enn de mer tradisjonelle nattklubbene. Piano Bar er også et yndet sted for utstillinger og kunstarrangementer. Les for øvrig mer om andre utelivsmuligheter i byen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *