Her finner du det beste ølet i Praha | Prahatips.no
  • Meny
  • Meny
Beste øl i Praha

Her finner du det beste ølet i Praha

Tsjekkerne har vært eksperter på ølkunst siden tidenes morgen. Allerede før tsjekkisk ungdom lovlig kan drikke øl selv, kan de begynne på en utdanning som lærer dem å bli dyktige bryggemestre. Når du må betale en hundrelapp for en dvask halvliter på norske utesteder, er kontrasten stor til hva du har i vente i Praha: Her kan du få et velsmakende, lokalprodusert øl for en slikk og ingenting. Det er med andre ord god grunn til å teste ut ulike øltyper når du er i Praha. Vi kan spesielt anbefale fire ulike steder, for deg som virkelig er en ølentusiast.

Mikrobryggeri i Praha sentrum

Midt mellom travle shoppinggater, turguider og turister med speilreflekskameraer ligger en rolig perle. Beliggenheten til mikrobryggeriet U Tri Ruzi skulle tilsi at stedet var fylt til randen utelukkende av svette turister. Du vil unektelig møte andre tilreisende på stedet, men det herlige ølet de serverer gjør at også tsjekkere tar turen hit. Prøv gjerne spisemenyen deres når du først har satt deg ned på denne puben i sentrum av Praha. Den klassiske hamburgeren er meget velsmakende. Ønsker du en noe mer tradisjonell matrett, kan vi anbefale at du bestiller grillet villsvin.

Les om hotell og overnattingsmuligheter i Praha

Et fantastisk ølbryggeri

En populær attraksjon i Praha er det vakre slottet som ligger på en liten høyde over sentrum. Etter en lang dag med vandring, vil sannsynligvis tørsten melde seg når man har fått med seg slottet og utsikten over byen. De fleste stedene rundt slottet bærer preg av at området er fullt av turister.

Unngå gjerne de klassiske turistfellene som kun serverer kjedelig Heineken og tysk wienerschnitzel. Klasterni Pivovar ligger kun et steinkast unna slottet, og selv om stedet har mange turister, serverer de utmerket øl og gode tradisjonelle småretter.

Utsnitt av Strahov-bryggeriet i Praha.

bryggeri-praha-brygging-ol

Øl i verdensklasse

Hvis du elsker godt utvalg når det gjelder øltyper og sorter, bør du legge turen til Zlý Časy. Dette er ikke stedet for deg som lider av beslutningsvegring: Med sine 48 ulike øltyper på fat, stiller Zlý Časy i en egen klasse. Stedet har blant annet blitt kåret til en av de beste ølstedene i hele verden. Puben ligger litt utenfor sentrum av Praha, men du kan enkelt komme deg hit ved hjelp av en taxi. Kjøreturen tar ca. 10 minutter. Siden både øl og taxi er nesten gratis i Tsjekkia sammenlignet med Norge, vil ikke denne utflukten koste deg stort.

Gourmetpub i Karlin

I bydelen Karlin ligger ølstedet Pivovarsky Klub. Du kan fint spasere hit fra Praha sentrum. Oppholder du deg i hovedgaten Na Prikope, vil du bruke rundt ett kvarter på å nå stedet. Alternativ kan du hoppe i en taxi, og suse rett inn på denne imponerende puben. Stedet samarbeider med utallige bryggerier fra hele landet, og har et slående utvalg. Velg mellom en øl fra de seks tappetårnene, eller bestill en av de 250 ulike typene flaskeøl som står på menyen.

Hit bør du dra på ølsmaking i Praha

Ølsmaking kan være en flott måte å bli kjent med lokale bryggetradisjoner på. Samtidig vil du kanskje bli utfordret med et litt annet smaksbilde enn det vi er vant med i Norge, til tross for den gode oppblomstringen av mikrobryggerier.

olsmaking-Praha

Ønsker du å prøve deg på ølsmaking i Praha kan jeg personlig anbefale Bohemian CraftBeer Tasting. I løpet av 90 minutter vil du få en innføring i bryggemetoder, samt gleden av å smake på 12 ulike øltyper. Det hele akkompagneres med et velsmakende utvalg av tradisjonsrike tsjekkiske tapas.

Ølsmakingen starter med en omvisning i kjelleren som strekker seg tilbake til 1100-tallet. Videre går man til smaksrommet for en innføring i stegene som kreves for å lage godt øl. Etter å ha smakt seg gjennom de 12 ulike typene med øl velger du om du vil vende snuten videre, eller fortsette kvelden på stedets hyggelige bakgård.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar