Praha kjente matretter | Prahatips
  • Meny
  • Meny

Praha kjente matretter

Prahas kjøkkentradisjoner baseres mye rundt kjøttretter med endel metning og som passer godt sammen med en av de mange tsjekkiske ølsortene landet har å by på. I senere tider har selvfølgelig Praha også fått mer innflytelse fra internasjonale kjeder og kjøkken som det amerikanske, italienske og kinesiske.

Storby som Praha er vil du alltid kunne velge fritt blant sushi, fast food og pizzarestauranter, men dersom du vil prøve den lokale maten burde du prøve en av rettene omtalt nedenfor.

Elsket blant folket

En av de aller mest populære tsjekkiske matrettene er stekt svin med dumplings og sauerkraut. Dette kan minne noe om svinestek med surkål, men smakene kan være vidt forskjellige. Dumplings er fylte, ofte hvetebaserte puter som ligner på pasta.

Marinert ytrefilet av storfe servert med en tykk saus av gulrot, selleri, fløte og persillerot er en annen klassiker. Ofte servert sammen med pannekaker av potet kalt bramboráky. Disse potetpannekakene spises gjerne på pup som en smårett/snacks, mens Prahas innbyggere inntar det gode tsjekkiske ølet. En annen pubsnacks er «špekáčky» som er små bratwurstpølser som har ligget i en sursøt marinade.

Et matmarked er et selvskrevent alternativ når man skal teste ut lokal mat.

tsjekkiske-matretter-kjente-praha-marked

Du bør også teste smažák som er en annen klassiker innenfor Prahas kjøkkentradisjoner. Dette er ostebiter som dynkes i brødsmuler og stekes. De stekte osteskivene serveres med en tartarsaus og poteter.

Det tsjekkiske måltidets oppbygning

Et fullstendig måltid i Praha inneholder som regel en suppe, etterfulgt av hovedrett og dessert til slutt. Av tradisjonelle supper finner man blant annet kålsuppe med pølsebiter, hvitløksuppe med sprøstekte brødbiter og nuddelsupper basert på oksekjøtt eller kylling.

Desserten spises gjerne noe senere enn selve middagen og da med kaffe som tilbehør. Tradisjonell dessert fra Praha kan være dumplings med søtt fruktinnhold fra f.eks plommer, kirsebær, fersken eller aprikos.

Les gjerne mer om forslag til restauranter i Praha du kan besøke.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *